Magabiztos győzelemmel a Magyar Kupa négyes döntőjében

Magabiztos győzelemmel jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Telekom Veszprém a Ferencváros ellen.

Nenadic szép átlövés góljával indult a találkozó, de a Fradi fordított 4 gyors góllal. A gyenge kezdést Nenadic újabb gólja törte meg (7. perc 2-5). Corrales szép védéseinek hála egyenlített a Veszprém, majd Yahia két gólja már a vezetést eredményezte (15. perc 8-6). Lukács érkezett irányító posztra és azonnal szép gólt és gólpasszt jegyzett. Két indítás gólt követően a vendégek mestere időt kért, de a különbség folyamatosan nőtt a csapatok között (25. perc 16-11). Pár perccel a félidő vége előtt Ilic időt kért, majd Corrales időn túli büntetőt hárított.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő 1-1 góllal indult, de a hazai találat után Nenadic maradt a földön egy kisebb sérülés után. Cupara érkezett a hazai kapuba és szép védésekkel rukkolt elő. Mahé büntetőt hibázott és az 5 gólos hazai előny állandósulni látszott (38. perc 22-17). Támadásban több hiba is becsúszott, ezért Ilic elérkezettnek látta az újabb időkérést. Kicsit paprikás lett a hangulat, Nenadic kapott fejre ütést, amit túlságosan zokon vett, ezért ő 4 perces kiállítást, míg a szabálytalanságot elkövető ellenfele kizárást kapott. Dörnyei remekül értékesítette helyzeteit, a Veszprém 8 gólos előnyre tett szert (46. perc 29-21). Ligetvári üres kapus góljával tovább nőtt a különbség, a vendégek időt is kértek. Az utolsó 10 percben szinte teljesen a fiatalokra cserélte a csapatát a Veszprém, akik remek megoldásokkal bizonyítottak. Lukács Péter góljával kialakult a 10 gólos különbség és a Veszprém magabiztos győzelemmel jutott a 4 közé.

Mérkőzéstükör

Horváth Attila:
Gratulálok a Veszprémnek. Kemény küzdelem volt, a hibáinkat jól használta ki a Veszprém és így nagyarányú győzelmet arattak. Sok sikert kívánok nekik!

Pordán Bálint: Az első 15 percben jól kezdtünk, szép dolgokat mutattunk, de aztán kezdtünk fáradni. Összességében elégedettek lehetünk ezzel a mérkőzéssel. Pénteken fontos mérkőzés következik, arra kell készülnünk.

Momir Ilic: Gratulálok a csapatomnak és természetesen minden tiszteletem a Ferencváros csapatáé. Mindig megszenvedünk ellenük, de sajnos nem sokat tudtunk készülni a válogatott szünet miatt. Megyünk tovább. Sok sikert kívánok nekik!

Pergel Andrej: Jó mérkőzést játszottunk a Fradival, akik nagyon jól kezdtek. A kezdeti nehézségek után összeszedtük magunkat és kontrolláltuk a mérkőzést.

Telekom Veszprém – FTC 40:28 (19:14)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Yahia 5, Nenadic 3, Maqueda 3, Pergel 3, Nilsson 2, Ligetvári 4, Marguc 3, Strlek 4, Lukács 4, Blagotinsek 2, Mahé 1, Ilic 2, Dörnyei 4, Sipos

FTC: Győri, Zernovic – Turák, Tóth, Bognár 5, Nagy 5, Ónodi Jánoskúti 2, Pordán 2, Debreczeni 5, Parzer, Bohács, Prainer 4, Mikita 1, Bujdosó 3, Kovacsics 1

Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 2/1

Képgaléria