Tizenegy góllal nyert a Veszprém az Eger ellen

A Bajnokok Ligája-negyeddöntős Telekom Veszprém 43-32-re győzte le a kiesőhelyen álló Egert.

A Telekom Veszprém az Eger csapatával mérkőzött meg magyar bajnoki mérkőzésen. A vendégek indították útjára a labdát és szélről a kapuba is találtak. Erre válaszul a két veszprémi szélső, Marguc és Strlek 2-2 góllal terhelte meg az egri hálót. Nem kellett sokat várni az első időkérésre, 10 perc játék után a vendégek mestere látta elérkezettnek az időt (8-3). A félidő feléhez érve az Építők 5 gólos előnyt dolgozott ki. Az Eger szenvedett a magas veszprémi fal ellen, a Veszprém pedig könnyedén szerezte a góljait (23. perc 13-9). A fiatal játékosok már az első félidőben pályára kerültek és Ilic és Lukács is betalált a kapuba. Ligetvári kapott kétperces büntetést, de Lékai góljával így is kialakult a 10 gólos különbség a félidő utolsó percében. Ez a szünetre egy góllal csökkent.


Képgaléria a cikk végén

A második félidőben is az Eger talált be először, majd Marguc szerzett kapufás gólt hétméteresből. A szlovén jobbszélső újabb, 7. góljával tucatnyira nőtt a különbség a két együttes között. A vendégek edzője egy újabb időkéréssel próbálta felrázni játékosait. Ez sikerült is, mert az Eger néhány szép góllal közelebb zárkózott (42. perc 29-20). A mérkőzés utolsó negyedórájában újoncot avatott a Veszprém, Szücs Balázs érkezett jobb szélre. Ligetvári szép átlövés góljával ismét 10 gól volt az előny (49. perc 35-25). A Veszprém 40. gólját Pergel dobta, majd a következő támadásból Szücs is megszerezte első gólját az első osztályban. A végére egy gólgazdag veszprémi siker született.

Tóth Edmund: Gratulálni szeretnék a győzelemhez a Veszprémnek és persze a továbbjutáshoz a Bajnokok Ligájában! Mindig úgy jövünk ide, hogy szeretnénk sok gólt szerezni itt, játszani, megpróbáljuk felvenni a Veszprém és a meccs lendületét. Szerencsére tudtunk lőni kontra gólokat, sajnos védekezésben nem voltunk annyira hatékonyak, így könnyű gólokat kaptunk, ettől kicsit keserű a szánk íze. De, ami a lényeg, hogy nem sérült meg senki, a játékosaink tudtak némi pozitív élményt szerezni. Most jön egy hosszabb szünet, aztán készülünk tovább, hiszen fontos meccsek következnek.

Kovács Márk: A Veszprém ellen mindig élmény, de egyszerre teher is játszani. Igyekeztünk gyors játékot játszani és megnehezíteni a hazai csapat dolgát. Sajnos akadtak hibák a védekezésünkben. Gratulálok a Veszprémnek, azért, amilyen profin lejátszották a mai meccset. Mi készülünk a ránk váró feladatokra.

Momir Ilic: Először is gratulálok az Eger csapatának, az első félidőben egy nagyon jó védekezést tudtunk a pályára vinni, a második félidőben pedig időt tudtunk adni a fiataljainknak, akik nagyon jól játszottak. Most a válogatott hét jön, utána pedig készülünk az előttünk álló nagy kihívásokra.

Szücs Balázs: Köszönöm a csapatnak és az edzőnek ezt a hatalmas bizalmat és lehetőséget. Örülök, hogy meg tudtam szerezni az első góljaimat, remélem továbbiak követik majd még.

Telekom Veszprém - SBS Eger 43:32 (21:12)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Maqueda 3, Pergel 2, Nilsson 3, Ligetvári 3, Marguc 9, Lauge 2, Strlek 5, Lukács 5, Szücs 2, Mahé 1, Csányi, Ilic 2, Lékai 5, Sipos 1

SBS Eger: Balogh, Seprős – Kiss, Esteki 9, Machac 1, Tóvizi 2, Kovács 3, Lezák 1, Gavidia 1, Molnár 1, Tóth 2, Lakosy 1, Pulay 3, Száva 1, Szuharev 7, Bernatonis

Kiállítások: 2 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 3/1

Képgaléria