Veszprémi világbajnokok a dobogón

Erős mezőny jött össze a Veszprém Arénában rendezett 43. ITF Taekwondo magyar bajnokságra.

Az aréna VIP lelátóján és a küzdőtéren versenyzőként és körülötte edzőként is számos Európa és világbajnokkal találkozhattak a kicsi és nagy versenyzők és nézők. A régi és közelmúlt klasszis versenyzőire, méltán figyelhettek a sportolók és nézők, ugyan is nem csak az elismeréseket vették át a múlt nagy versenyzői Rajkai Andrea, Papirovnyik Mónika és Vajky László, hanem a közelmúlt Veszprém város taekwondo világbajnokai is tatamira léptek. Ilyen volt a női erőtörésben és persze nem okoztak meglepetést teljesítményükkel a dobogó mindhárom fokára jutott egy világbajnok.

Harmadik helyezett Mucsy Petra bronzérem (Darazsak TKD. klub), második hely Kosztyú Veronika (Monguzok TKD. SE.) és a dobogó tetején elsőként meggyőző törésmennyiséggel és határozott töréssel a könnyű súlyú Bécsi Nikolett (A Veszprém Padányi Küzdősport klub) aranyérmet vehetett át.


Három világbajnok egy dobogón, Kosztyú Veronika ezüst, Bécsi Nikolett arany és Mucsy Petra bronz

Mindhárman erőtörés versenyszámban Európa ls világbajnokok is voltak már az elmúlt években. Ezzel a teljesítménnyel Nikolett egyben kvalifikálta magát a közelgő romániai Európa-bajnokságra és egyben az ősszel Finnországban megrendezésre kerülő világbajnokságra is.

Nikolett további két kvalifikációkat is szerzett, mivel szintén aranyérmes lett a legkönnyebbek között 50 kg küzdelemben és ezüstérmes formagyakorlatban, így három egyéni és két csapatszámban is van lehetősége a világversenyeken való indulásra. Saját klubjából (Veszprémi Padányi TKD Küzdősport klub) még két ifi sportolója versenyzett mindketten ezüstéremmel zárták a magyar bajnokságot.

Nikolett tanítványai Tóth Barna ifi 65 kg második hely és Küronya Márton ifi 75 kg szintén ezüstérmet szerzett a rendkívül erős mezőnyben.

Márton számára kifejezetten értékes volt, hogy a döntőig jutott, mivel első versenye 14 évesen az ifi korosztályban itt 18 évesekkel is versenyzett, akik a felnőtt korosztály előtt állnak már. Edzőként Vajky László (Nikolett felkészítő stábjának személyi edzője) állt a versenyzők mögött, akiket Bécsi Nikolett versenyző/edző és egyben klubvezető készített fel.