Nincs több kérdés: bajnok a VLS!

A Practical VLS 2-2-es döntetlent játszott a Tatabányával labdarúgó NB III nyugati csoportjának zárófordulójában, így megőrizte listavezető pozícióját, bajnoki címet szerzett. Pető Tamás csapata osztályozón vívhatja ki az NB II-ben való szereplést.

Országos szinten is az egyik legjobban várt labdarúgó-mérkőzésnek adott otthont vasárnap délután a Pápai Perutz Stadion. A háromezer férőhelyes komplexum szinte teljesen megtelt szurkolókkal: a Practical VLS a Tatabányai SC-t látta vendégül az NB III nyugati csoportjának zárókörében.

A tét nem kevesebb volt, mint a bajnoki cím megszerzése: a Veszprém ugyanakkor kedvezőbb pozícióból indult, hiszen a döntetlen eredmény is elegendő volt számára ahhoz, hogy később oda-visszavágós osztályozón küzdhessen meg az NB II-es tagságért.

Kiegyenlített játékot hozott az első tizenöt perc, megfontoltan futballoztak a felek. Nem sokkal később Zachán húsz méterről szánta el magát lövésre, ám a labdáját könnyedén fogta Lóth.

Takács szabadrúgásból is megtornáztatta a vendégek fiatal hálóőrét, majd Somogyi jóvoltából már megszerezte a vezetést a Veszprém: a csapatkapitány pontosan érkezett, a felívelt labdát Lóth lábai között juttatta a vendégek kapujába (28. perc: 1-0).

A Tatabánya viszont nem tört meg, a negyvennegyedikben sikeresen egyenlített Árvai góljával (félidő: 1-1).


Fotó: Szalai Csaba/vehir.hu

A fordulás után csakugyan a vendégek kapták el jobban a fonalat: az 51. percben Héninger még sikeresen védte Katona próbálkozását, ám nem sokkal később, Árvai újabb bombájánál már csak beleérni tudott a hosszú alsó felé tartó labdába (52. perc: 1-2).

A folytatásban szinte felborult a pálya a VLS javára: Molnár, illetve Bartusz előtt is hatalmas lehetőség adódott az egyenlítésre, ám a labda mindkét alkalommal éppen elkerülte a kaput. Folyamatosan a Veszprém birtokolta a labdát, a Tatabánya csak elvétve jutott szóhoz, de akkor is inkább az időt húzta.

Mindez ahhoz vezetett, hogy a játékvezető hét perc (!) hosszabbítást ítélt. A dráma pedig meg is érkezett a 96. percben: Gálfi beadása Bartusznál kötött ki, aki öt méterről eldöntötte a találkozó és a bajnoki cím sorsát is (végeredmény: 2-2).

A Practical VLS bajnoki címet szerzett a labdarúgó NB III nyugati csoportjának 2022/2023-as kiírásában.

Pető Tamás együttese oda-visszavágós osztályozón vívhatja ki az NB II-es szereplést. A rivális egyelőre még ismeretlen, sorsolás útján kap ellenfelet a Veszprém. A mérkőzéseket május 28-án és június 4-én rendezik.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 38. (utolsó) forduló:
Practical VLS–Opus Tigáz Tatabánya 2-2 (1-1)
Pápa, 2500 néző. Vezette: Kovács J. Z.
Veszprém: Héninger – Zachán, Dobsa, Balogh (Balázs, 69.), Horváth H., Somogyi, Baldauf, Gálfi, Takács (Bartusz, 57.), Molnár B. (Gulyás, 100.), Major
Vezetőedző: Pető Tamás
Tatabánya: Lóth – Hajas (Németh A., 70.), Kovács I., Székely, Katona, Forró (Hadobás, 62.), Letenyei, Molnár T., Kocsis, Szegleti, Árvai (Györki, 76.)
Vezetőedző: Gyürki Gergely
Gólszerzők: Somogyi (28.), Bartusz (96.), ill. Árvai (44., 52.)