Fuss az iskoládért!

Vasárnap új helyszínen, de a korábban megszokott lendülettel rendezik meg a Fuss az iskoládért! futóversenyt, a Valeo-Rotary Futónapot.

A veszprémi Barátság Parkban berendezett versenyközpont a korábbinál sokkal nagyobb teret biztosít a mozgásra vágyó lakosság számára október 1-én, vasárnap. A megszokott egykörös futás célja az iskolák támogatása, a közel tíz kilométeres távra pedig az aktívabb mozgásra vágyók nevezhetnek.

Az idei esemény két új támogatója a VALEO Hungary, valamint a VEB 2023 programsorozat is a támogatásáról biztosította a rendezvényt. A szervezést idén is a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) vállalta magára.

A versenyre a helyszínen is lehet nevezni 8:15 és 9:15 között. 9:40-kor közös bemelegítés lesz Réti Ildikó személyi edző vezetésével, 10:00-kor rajtol az egykörös Rotary futam, majd 10:45-kor a közel tíz kilométeres VEDAC futam. A közel 13:00-ig tartó program során kísérőprogramok, zenei és táncos fellépők, tombolasorsolás és természetesen az eredményhirdetés is vár a résztvevőkre.

Az első 4.000 induló a jelentkezésnél ingyenesen megkapja a rendezvény pólóját és a célba érkezés után egy befutócsomagot. A befutócsomagban található szelvényt az iskolája nevével ellátott gyűjtőládába kell bedobni, ezzel vesznek részt az indulók az iskolák közötti versenyben. A befutócsomag tartalmaz egy tombolát is, amivel a tombolasorsoláson lehet részt venni. Nemcsak diákok, tanárok, hanem szülők, barátok, pártoló tagok is gyarapíthatják az iskola szelvényeit.

Az előnevezés során közel 3.000 főt neveztek a helyi és környékbeli iskolák, melyhez hozzá fognak adódni a helyszíni nevezések is.

Október 1., vasárnap, Fuss az iskoládért!

Az rendezvény Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/1354423315492272