Kiesett a Hepp Kupából a Veszprém

Nagy küzdelemben kiesett a Hepp Kupa 3. fordulójában a Veszprém Kosárlabda Klub a szintén Zöld csoportos Agrofeed UNI Győr ellen.

Takács hozta el a feldobást, majd Madár szép passzából ő szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Kámán Kristóf kettő plusz egy pontot érő játékával fordított, ám ekkor Madár dobott egy kettest. A Győr azonban visszavette, majd növelte az előnyét Kámán Bence és Garancz révén. Ekkor jött Szabó egyenlítő triplája. Horváth kosarával ismét a vendégek vezettek (5. perc: 7-9). Kámán Bálint mehetett ziccerig egy labdaszerzést követően, majd pár akció múlva Bakon triplája késztette időkérésre a veszprémi kispadot (7. perc: 7-14). A megbeszélés után Madár újabb parádés passzt adott Takácsnak, aki faulttal együtt is betalált, és a büntetője is pontos volt. Bakon erre egymás után két hármast süllyesztett el, amivel már tíz ponttal vezetett a Győr. Szabó labdát szerzett és ziccert dobott, ám Bakon újra betalált kintről. Erre Madár is bedobott egy hármast. Horváth két jó büntetőjével ismét tíz volt közte, de Szabó kintről is jól célzott. Erre Bakon bevágta a negyedik hármasát is (10. perc: 18-28).

A második etap Madár triplájával vette kezdetét, majd nem sokkal később Varga is jeleskedett ebben a műfajban. Kámán Kristóf és Gosztola dupláival tartotta az előnyét a Győr, ám Takács szép blokkja után Madár bevágott egy hármast a leindítás végén, így most a vendékek vezetőedzője, az egykori veszprémi játékos, Lógár Bence kért időt (14. perc: 27-31). Garancz jó büntetőivel folyatódott a találkozó, majd Bakon újabb hármasa és Gosztola duplája után már Alex Geddes hívta magához övéit (15. perc: 27-40). Takács szép középtávolijára Gosztola duplája volt a válasz, ám Takács erre dobott egy triplát a sarokból. Több jó védekezését sem tudta kihasználni a Veszprém, erre Garancz dobott egy kettest, Kámán Bálint pedig egy saroktriplát. Madár dolgozott meg szépen a két pontjáért, majd szerzett labdát, amiből Szabó ziccerezhetett. Gosztola és Madár duplái váltották egymást. Hágen palánk alatti kosara után Birkás triplája következett, majd Hágen szerzett újabb két pontot. A félidő utolsó pontjait Szabó büntetői jelentették volna, ha a dudaszó pillanatában Birkás a saját szerzett labdáját nem dobja be a félpályán túlról (20. perc: 46-53).


Fotó: Szász Péter/veszpremkosar.hu

A harmadik felvonás elég pontszegényen indult. Az első öt percben Szabó hármasát Hágen duplája követte, majd jó pár támadással később Garancz duplája következett (25. perc: 49-57). Ezután jött négy vendégpont Kámán Kristóf jóvoltából, ezért időt kért a VKK (26. perc: 49-61). A hazai pontcsendet Madár hármasa törte meg, majd Szabó szerzett könnyű kosarat, felélesztve a hazai reményeket. Takács duplájával tovább közeledett volna a Veszprém, de Bohuniczky két, Kámán Bálint pedig három pontot szerzett ekkor. Szabó szép gólpassza következett Takácsnak, majd Prodanovic ziccerezett egy leindítás végén. Kámán Kristóf két, Bakon pedig három ponttal állította vissza a kétszámjegyű különbséget a negyed végére (30. perc: 60-71).

Az utolsó tíz perc Takács triplájával indult, ám Bakon előbb háromszor egy, majd egyszer három pontot termelt. Erre Madár szerzett három plusz egy pontot. Majd Birkás triplája következett, de Bakon jó büntetőivel kilenc pontra növelte vissza előnyét a Győr. Birkás szemfüles labdaszerzéséből Prodanovic dobott ziccert, így időt kért a Győr (35. perc: 72-79). A megbeszélést követő kapkodó játékban az első kosarat a Győr szerezte Bohuniczky révén, majd Gosztola dobott egy ziccert. Ekkor a másik oldalon Szabó jelentkezett két ponttal. A hazai triplakísérletek kimaradtak, így kilencpontos vendégelőnnyel vágtak neki a csapatok az utolsó percnek. Kosarat azonban már csak Győr szerzett, méghozzá ötöt, ezzel megnyerve a meccset és kiharcolva a továbbjutást a Hepp Kupában (40. perc: 74-90).

Nyilatkozatok

Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: „A mai meccs nagyon rosszkor jött számunkra, betegségek és a keretben bekövetkezett változások miatt is kevesebb emberrel tudtunk kiállni, ami miatt elfogyott az erőnk. Ám ezek csak kifogások. A harmadik és a negyedik negyedben is voltunk olyan helyzetben, hogy megnyerjük a mérkőzést, hiszen többször is fel tudtunk jönni négy pontra. Ám minden egyes ilyen alkalommal buta egyéni hibákat követtünk el védekezésben és támadólepattanók terén is. Egyik ilyen momentumot sem tudtuk a magunk javára fordítani. Nehéz úgy meccset nyerni, hogy önmagunk ellen játszunk. Ezt a tanulságot kell továbbvinnünk a Békéscsaba elleni összecsapásra, amelyen már megerősödve szeretnénk ismét pályára lépni. Negyven percig fókuszálnunk kell, és akkor megnyerjük azt a találkozót, hiszen egyértelmű, hogy képesek vagyunk rá, ezt már bizonyítottuk. Tovább kell haladnunk a folyamatos fejlődés útján.”

Lógár Bence, a Győr vezetőedzője: „Először is gratulálok a srácaimnak! Az előző fordulóban abszolút nem önmagukat mutatták, egy elég letargikus mérkőzést játszottunk, ám most sikerült egy teljesen más játékot mutatnunk. Pontosan ezek vagyunk mi, amit ma csináltunk védekezésben és támadásban is. Gratulálok a Veszprémnek is, és további sok sikert szeretnénk nekik kívánni.”

Férfi kosárlabda, Hepp Kupa, 3. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Agrofeed UNI Győr 74-90 (18-28, 28-25, 14-18, 14-19)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 100 néző
Játékvezetők: Esztergályos Róbert, Dr. Magyari Tibor és Csák Máté Károly

Veszprém: Szabó 19/9, Birkás 9/9, Madár 22/15, Prodanovic 4, Takács 17/6. Cserék: Varga 3/3. Edző: Alex Geddes

Győr: Kámán B. 17/9, Garancz 9, Bohuniczky 6, Kámán K. 9, Hágen 6. Cserék: Bakon 29/24, Gosztola 10, Horváth 4, Várszegi. Edző: Lógár Bence