Előny a Vasasnál

Háromszettes vereséget szenvedett a VEHIR-VESC röplabdacsapata a női röplabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén.

A házigazda Vasas magabiztosan kezdte a találkozót, majd 7-3 után hiába zárkóztak fel a veszprémiek, a szett közepére ismét megléptek öttel a hazaiak. Tumpech Ádám időkérése után ismét feljöttek a vendégek, de a kulcspillanatokból a piros-kékek jöttek ki jobban, így ők szerezték meg a vezetést (1-0, 25:21)

A második felvonás elejét is inkább a Vasas irányította, miközben Kiss Emeséék próbálták tartani a lépést a fővárosiakkal. Ez végül csak 13-10-ig sikerült. Ekkor ritmust váltottak Kőnig Gábor tanítványai, akik valósággal állva hagyták ellenfelüket, és könnyedén húzták be a második szettet is (2-0, 25:14).

A meccsben maradásért játszott a VEHIR-VESC a folytatásban, és ennek megfelelően küzdöttek Sevinger Eszterék. Egy-két pontos előnynek örülhettek a vendégek a játszma elején, de 10-11 után pillanatok alatt fordítani tudott a Vasas 14-11-re. Innentől ismét a vendégeknek kellett futniuk az eredmény után, és a hajrában hiába hárítottak három meccslabdát is a veszprémiek, a hazaiak sikerét már nem tudták megakadályozni (3-0, 25:23).

A két nyert meccsig tartó párharc pénteken 18 órától Veszprémben folytatódik majd.

Tumpech Ádám: Nehéz az ilyen mérkőzés után nyilatkozni, mert sokszor az volt érzésem, mintha nem is a döntőbe kerülésért játszanánk. Rengeteg hibával, meddő támadójátékkal biztosan nem fogunk tudni mérkőzést nyerni senki ellen. Gratulálok a Vasas csapatának, ma jobbak voltak nálunk.

Női röplabda NB I elődöntő 1. mérkőzés

Vasas SC - VEHIR-VESC 3:0 (21, 14, 23)

Budapest, Folyondár utca, 150 néző. Vezette: Kiss, Suba.

Vasas: Olcsváry 16, Kiss 9, Rieder 8, Märcz 2, Botyánszki 17, Szemler 2. Csere: Stankovics, Szili (liberók). Vezetőedző: Kőnig Gábor.

VESC: Araújo 3, Kiss 9, Sólyomvári 8, Richards 14, Bozsó, Deli 1. Csere: Bődi (liberó), Kovács, Rácz, Sevinger 5, Piltman 1. Vezetőedző: Tumpech Ádám.