Nagy csatában nyert a BVSC

Vasárnap Veszprémben egyenlíthet a VEHIR-VESC.

Már a mérkőzés első pontjáért hatalmas küzdelem zajlott a BVSC-Zugló - VEHIR-VESC összecsapáson. A tét nagy volt, hiszen a győztes csapat karnyújtásnyira került volna a bajnoki bronzéremtől. A hazaiak kezdték élesebben a találkozót, de a veszprémi hölgykoszorú is próbált lőtávolon belül maradni. Hiába jöttek fel azonban a vendégek többször is egy pontra, a fővárosiak mindig állták a sarat, egy kisebb rövidzárlat után pedig Tumpech Ádámnak időt is kellett kérnie. A szünet után sem tudtak közelebb férkőzni a bakonyiak, akik egyre több hibával játszottak, így végül könnyedén került előnybe a BVSC (1-0, 25:14).

Veszprémi pontokkal indult a második játszma, de kisvártatva már a BVSC-nél volt az előny. Négypontos hazai vezetésnél jött is a vendégek időkérése, majd sokáig nem is változott ez a különbség a felek között. Richards, Araújo és Sólyomvári pontjaival azonban kezdett feljönni a VESC, majd 11:11-nél az egyenlítés is sikerült. Ezt követően azonban újfent megakadt a vendégek játéka, a feketemezesek sorra szerezték a pontokat, és ismét kezdett állandósulni egy 3-4 pontos különbség. A vendégek mestere kénytelen volt másodszor is időt kérni, Bődiék azonban ezután már későn ébredtek, így már kettővel vezettek a hazaiak (2-0, 25:22)


Fotó: archív

A meccsben maradásért küzdött a VEHIR-VESC a harmadik felvonásban, és szorosan is indult a szett, majd 3:3 után Richards és Sólyomvári juttatta kétpontos előnyhöz a vendégeket. A BVSC pontjai után ismét a hazaiak jártak előrébb, de a szett közepén Kiss Emese ásznyitásával már a Veszprémnek állt a zászló. Kezdte elkapni a fonalat a vendégegyüttes, Richards egymaga négyre növelte az előnyüket, de egy-egy hibát követően ismét szorossá vált a játékrész. Tumpech Ádám rögtön időt is kért, majd ismét így kellett cselekednie, de akkor már 23:19-re vezettek a hazaiak. Pécsi juttatta meccslabdához a hazaiakat, melyek közül ötöt is hárítottak a veszprémiek, majd Richards ásznyitásával ismét egál volt. Araújo jutatta vezetéshez a fehérmezeseket, majd ismét Richards köszönt be egy nyitásból, így nem ért véget az összecsapás három szettet követően (2-1, 24:26).

A Veszprém diktálta a tempót a negyedik játszma elején, miközben a hazaiak egyre inkább kezdtek elbizonytalanodni. Sólyomvári blokkja után már öttel vezettek a vendégek, miközben Daróczi Gergely cserékkel próbálta felrázni az övéit. Őrizte előnyét a VESC, a kiélezettebb pillanatokban mindig tudott valaki lendíteni egyet a vendégek játékán, így a hajrára kanyarodva ők álltak jobban. 22:16 után négy pontot szerzett zsinórban a BVSC, jött is Tumpech Ádám időkérése. 22:22-nél elfogyott az előny, majd Kissék többször is visszavették a vezetést, de mindig jött a válasz a másik oldalról is. Ez így ment végül 27:27-ig, amit Benedek, majd Szerencsés-Miklai pontja követett, amivel le is zárta a fővárosi együttes a találkozót (3-1, 29:27).

A bronzpárharc első felvonását így a BVSC nyerte, de a csata vasárnap Veszprémben folytatódik.

Tumpech Ádám: Nagyon rossz volt innen kikapni, főleg az utolsó szettben, ahol vezettünk sok-sok ponttal, de mégis egy felüdülés így ráfordulni a vasárnapi meccsre, hogy ki tudtuk tenni a pályára az utolsó két szettben a lelkünket, nem úgy mint az elején, amikor lélektelen játékot játszottunk. Ha vasárnap így teljesítünk az első perctől fogva, akkor biztos vagyok benne, hogy mi fogunk nyerni.

Női röplabda NB I - 3. helyért

BVSC-Zugló - VEHIR-VESC 3:1 (14, 22, -24, 27)

Budapest, BVSC csarnok 200 néző. Vezette: Villás, Radasovszki.

BVSC: Oláh 10, Villám 12, Szerencsés-Miklai 22, Nagy 6, Benedek 8, Pécsi 6. Csere: Sartoris (liberó), Hajós 6, Bajnóczi 2, Wirth 3, Tóth Bagi. Vezetőedző: Daróczi Gergely

VESC: Araújo 13, Sevinger, Sólyomvári 19, Richards 22, Kiss 11, Deli. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Kovács 1, Bozsó 2, Rácz, Szalczinger. Vezetőedző: Tumpech Ádám