Remek rajt a bajnokságban

A nyári szezon a Bajnokok ligája csoportjainak sorsolásával kezdődött, a Veszprém a B jelű csoportba nyert besorolást, ellenfeleink a szlovén Gorenje Velenje, Császár Gábor csapata a francia Chambery, a német Rhein-Neckar Löwen, a Bosznia Szarajevo és a selejtező csoportját megnyerő Korona Kielce lesznek.

         

Forrás: veszpremkfc.hu

Az őszi szezonra való felkészülés július közepén indult el Mocsai Lajos irányításával. Távozott a balátlövő Illyés Ferenc, aki a német Lemgo csapatához igazolt, helyére a Celje csapatából Mirsad Terzic érkezett. Távozott még Marko Bagaric, ő Katarban folytatja a pályafutását, Putics Barna a Cimos Koperhez került kölcsönbe, míg Zarko Markovic a Gummersbachba igazolt (azóta már nem a német csapat játékosa, mert szeptember elején családi okokra hivatkozva kérte szerződésének felbontását), továbbá bizonytalan Gál Gyula és a sérült Ivan Pesic sorsa. Terzic mellett érkezett még Renato Sulic beállós posztra, Fazekas Nándor öt év után tért vissza a királynék városba, valamint Markovic pótlására Milan Mirkovicot igazolta le az MKB.

A nyári mérkőzések sorozata itthon kezdődött, 2 mérkőzést játszottunk a Kielce csapata ellen, Tapolcán 34-26, Veszprémben 31-23 lett a végeredmény. Ezután a csapat a németországi Lüneburgba vette az irányt, ahol egy felkészülési tornán vettek részt. Az első összecsapáson 31-28 arányban múlták felül az RK Croatia Zagreb-et, majd következett a Magdeburg elleni 38-31-es magabiztos siker, a tornát a VFL Gummersbach elleni 34-25 arányú sikerrel abszolváltuk, mint később kiderült, ez a siker tornagyőzelmet jelentett az MKB számára.

A következő állomás a hagyományos Schlecker kupa volt, ahol is az első mérkőzésen 35-29 arányú győzelmet arattunk a BM Valladolid gárdája ellen. Ezután következett a csoport rangadója a Kiel ellen, a játékvezetők hathatós segítségével 35-34 arányú győzelmet könyvelhetett el a német gárda. Ennek köszönhetően másnap a 3. helyért játszhatott a csapat a dán FCK Handbold csapatával, a meccs 34-27-es győzelemmel ért véget, így az MKB Veszprém a 3. helyen végzett, a kupát a Kiel csapata nyerte meg, a gólkirály Marko Vujin lett.

Augusztus végén útjára indult a Budapest Bank férfi kézilabda bajnokság, csapatunk az 1. fordulóban a Tatabánya Carbonex csapatát fogadta, és magabiztos játékkal 10 gólos sikert aratott, a Veszprém legeredményesebb játékosa Marko Vujin volt 11 góllal.

Még ezen a hétvégén került sor a Magyar Szuperkupa döntőre Kecskeméten, az MKB gárdája a Szegeddel csatázott a kupáért, és egy küzdelmes mérkőzésen 25-22-es győzelmet arattunk, így Veszprémbe került a trófea.

        

Forrás: veszpremkfc.hu

A bajnokság következő fordulójában az újon Ferencváros gárdájához látogatott a veszprémi csapat, és egy remek hangulatú mérkőzésen 34-23 arányú sikert aratott. Az MKB legeredményesebb játékosa ismét Vujin volt a maga 8 találatával.

Az edzői stábban is történtek kisebb változások. Mocsai Lajos 2013. június 30-ig hosszabított szerződést az MKB-val, míg az MKSZ Csoknyai Istvánt választotta meg a férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitányává, megbízatása 2012. augusztus 31-ig szól.
Szeptember első hétvégéjén került megrendezésre Balatonfüreden a Csermely és Társa kézilabda fesztivál, melyen négy csapat vett részt. A szombati mérkőzésen a Veszprém gárdája 31-29 arányban múlta felül a Cimos Koper csapatát, míg a másik találkozón a Zagreb csapata 33-27-re győzte le a Csehovszki Medvedevi gárdáját. Vasárnap a 3. helyért lejátszott találkozón a Csehovszki 36-31-es sikert aratott a Koper felett, a döntőben pedig az MKB Veszprém két góllal, 34-32 arányban

A bajnokság 3. fordulójában a Debrecen csapata látogatott a királynék városába. Az arénában 2000 néző előtt megrendezett összecsapáson Peric és Sulic klasszis teljesítményének köszönhetően 17 góllal győzte le az MKB a DKSE gárdáját.

Szeptember 16-án Gyöngyösön vendégszerepelt az MKB Veszprém csapata, és magabiztos, 17 gólos győzelmet aratott. (42:25)