Kisorsolták a BL csoportok résztvevő csapatait

A Szeged három olyan csapattal is összekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtöki sorsolásán, amely az előző szezonban ott volt a kölni négyes döntőben.

A Szeged leendő ellenfelei közül a Barcelona megnyerte a BL-t a legutóbbi idényben, a dán Aalborg HB döntős volt, a német bajnok SC Magdeburg pedig a negyedik helyen végzett.

A csongrádiak nyolcasába került a Máthé Dominikot foglalkoztató lengyel Industria Kielce is.

A magyar bajnok és kupagyőztes Veszprém megkapta a többi között Fazekas Gergő és Szita Zoltán együttesét, a lengyel bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plockot, továbbá Rosta Miklós csapatát, a román bajnok és kupagyőztes Dinamo Bucuresti-et is. Utóbbinak további pikantériája, hogy a bakonyiak új vezetőedzője, Xavier Pascual Fuertes eddig a Dinamót irányította, amelynek új trénere, a szintén spanyol David Davis korábban a Veszprém edzője volt.

Az első játéknap szeptember 11. lesz. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak. A négyes döntőt jövő júniusban ismét Kölnben rendezik.

A férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport: Veszprém HC, Orlen Wisla Plock (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), Füchse Berlin (német), Fredericia HK (dán), Sporting CP (portugál), Eurofarm Peliszter (északmacedón), Dinamo Bucuresti (román)

B csoport: Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), SC Magdeburg (német), Industria Kielce (lengyel), OTP Bank-Pick Szeged, HBC Nantes (francia), PPD Zagreb (horvát), Kolstad HB (norvég)