Magyar válogatott kézilabdázókkal erősítene a Veszprém

Magyar válogatott játékosokkal erősítene a közeljövőben a Veszprém férfi kézilabdacsapata.

A Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Bartha Csaba júniusban többször is elmondta, hogy a jövő veszprémi csapata magyarokkal épül, a vezetőségnek eltökélt célja, hogy idővel minél több magyar játékos szerepelhessen a keretben. Nagy László sportigazgató a vehir.hu helyi hírportálnak azt mondta, maximálisan azonosul a vezérigazgató törekvéseivel.

Elárulta, Ilic Zorant már idén nyáron vissza akarták hozni, de klubja, a német HSV Hamburg tárgyalni sem volt hajlandó az eladásáról.

"Ettől függetlenül nem mondtunk le a játékosról. Hogy mi lesz 2025-ben, az még a jövő zenéje" - nyilatkozta Nagy László.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

Hozzátette, a kölcsönadott játékosaik visszatérésére is számítanak.

"Fazekas Gergő mellett Lukács Pétert, illetve Palasics Kristófot és Mikler Krisztiánt is visszavárjuk. Szívből reméljük, hogy a kölcsönben töltött éveik alatt olyan tapasztalatokkal tudnak gazdagodni, melyek segítségével meghatározó szereplőkké tudnak majd válni a csapatunkban" - magyarázta.

Az irányító Fazekas az előző idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, illetve lengyel bajnok és kupagyőztes lett az Orlen Wisla Plock színeiben. A jobbátlövő Lukács a norvég élvonalban és a kupában is ezüstérmet szerzett az Elverummal. A kapus Palasics Kristóf negyedik lett a spanyol bajnokságban a CB Ciudad de Logrono csapatával, amely a Spanyol Kupában a döntőig, a Király Kupában az elődöntőig jutott.

A Veszprém felnőtt keretében az elmúlt idényben csak egy magyar kézilabdázó - Ligetvári Patrik - szerepelt, de a bajnoki mérkőzéseken rendszeresen játéklehetőséget biztosítottak a klub akadémiáján szereplő kézilabdázóknak. A fiatalok több mint 1100 percet töltöttek a pályán az NB I-ben, a másodosztályban pedig a tabella második helyén végeztek.