Felkészültebbek a Szegednél

Két mérkőzésen, összesen két megnyert szettel bizonyult jobbnak a Company Nyelviskola VRC a Szegednél. A rendhagyó rendszerben lebonyolított felkészülési mérkőzéseken 5:3-as szettarány született az egyik legnagyobb várható bajnoki riválissal szemben.

Hamarosan kezdődnek az Extraliga küzdelmei, jelenleg a felkészülési mérkőzések időszakát élik a veszprémi röplabdás srácok. A Szeged ellen két mérkőzést játszott a Lovassyban az együttes, mindkettőn rendhagyó módon négy szettet játszottak a csapatok. A veszprémiek egyik kulcsembere, Tóth Tibor sérülés miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni, Bánhegyi István pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott játszani. A délelőtti mérkőzésen Németh Ervin nem tudott pályára lépni, de természetesen a bajnoki mérkőzéseken már együtt lesz a csapat.

A délelőtti találkozón sokkal összeszedettebben játszottak a veszprémiek, az első három játszmát magabiztosan nyerték. A negyedik szettben a cserejátékosok is lehetőséget kaptak, az elveszített szett nem mérvadó az ő szempontjukból. Délután már sokkal kiegyenlítettebb volt a játék, a szetteken megosztozkodtak a csapatok. Az elsőt a vendégek nyerték majd két veszprémi nyert játszma után az utolsót ismét a Szeged nyerte a veszprémi cserék ellen.

Mérkőzéstükör

- A Szegeddel várhatóan nagy harcot fogunk folytatni a bajnoki tabella helyezéseiért, hiszen közel egyforma képességű a két csapat. Nagyon hasznos volt, hogy délelőtt és délután is két játszmát tudtunk játszani hozzánk hasonló képességű ellenfél ellen. Délelőtt voltunk frissebbek, pihentebbek, gyakorlatilag 3:0-ra nyertük a fő játékrészt, és a folytatásban a cserejátékosok is kaptak lehetőséget, így az utolsó játszmát a Szeged nyerte. A délutáni mérkőzésen kissé álmosabban kezdtünk, aminek nyomatékot is adott a szegedi csapat, jó hajrával nyerte az első játszmát. A második szettben egy kis ledorongolás után helyre kerültek a fejek, magabiztosan nyertük a második szettet, ezután újra a cserejátékosok kaptak szerepet. Nyolc játszmából 5:3-ra jöttünk ki, ez a felkészülési állapotunknak nagyjából megfelelő. Sáncunk, támadójátékunk sokat javult az elmúlt két hétben, ennek látható jelei vannak a csapat szerkezetének kialakításban, védekezésben, mezőnyjátékban változatlanul elégedetlen vagyok – mondta Nyári Sándor, a Company Nyelviskola VRC mestere.

Company Nyelviskola Veszprémi RC - HPQ Szeged 3:1 (19, 21, 18, -18)

Company Nyelviskola Veszprémi RC - HPQ Szeged 2:2 (-20, 21, 19, -22)