Magic Máté varázsolt

A Telekom Veszprém házigazdaként végig vezetve, 30-24-re legyőzte a dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában szombaton.

A hazaiak keretéből Nagy László és Renato Sulic hiányzott a dán bajnokcsapat elleni találkozón.

A Veszprém gyors és pontos játéka a 12. percre négygólos vezetést eredményezett (8-4). A vendégek hét, a házigazdák öt percig nem dobtak gólt, ám ezt az időszakot követően tovább növelte előnyét az előző szezon BL-bronzérmese, és a tendencia Lékai Máté vezérletével folytatódott a szünetig (16-10).


Képgaléria a cikk végén

A 38. percben a norvég Kent Robin Tönnesen a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból, így Ancsin Gábor egyedüli jobbátlövő maradt a magyar csapatban. Nem sokkal később Lékai Mátét bokafájdalmak miatt le kellett cserélni. Az ő pótlása még komolyabb feladatot jelentett Ljubomir Vranjes vezetőedzőnek, mert nem volt más irányító a keretben, de a játékos hamarosan visszatérhetett a pályára.   

Az Aalborg némileg csökkentette a különbséget (21-17), de erre a látványosan kézilabdázó hazaiak egy 4-0-s sorozattal reagáltak, és magabiztosan, végig vezetve győztek.

A dán együttes legeredményesebb játékosa Simon Hald Jensen volt, aki mind a hat lövését gólra váltotta.

A veszprémiek jövő vasárnap a BL-ezüstérmes francia Paris Saint-Germain otthonában folytatják szereplésüket a csoportkörben.

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Remek meccset játszottunk, jól működött a 6-6 elleni védekezés. A második félidőben visszaküzdötte magát az ellenfelünk. Problémát okozott az 5-1-es védekezésük, ez ellen a védelem ellen fejlődnünk kell a támadásban. Örülök a győzelemnek, de nem dőlhetünk hátra, továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy jobbak legyünk.

Gasper Marguc: Köszönjük a gratulációt. Gyorsabb mérkőzésre számítottam, de az Aalborg hét a hat elleni játéka lassította a mérkőzést, ehhez sikerült alkalmazkodnunk. Összességében elégedett vagyok és továbbra is látom a fejlődést a csapatunkon.

Aron Kristjansson: Először is köszönöm a Veszprémnek a meccset, és gratulálok a győzelemhez. Nehéz mérkőzés volt, hiszen az ellenfelünk védelme nagyon kemény volt, nem egyszerű itt játszani. Az első félidőben sok hibát vétettünk, és úgy gondolom, hogy a játékvezetők sokszor ítéltek passzív játékot túl korán. A Veszprém kapusának jó meccse volt ma, a mi hálóőrünktől is hasonló teljesítményt vártunk volna, de ma nem jött össze. Összességében mégis rendben volt. A második játékrészben átálltunk az 5-1-es védekezésre. Ez elég jól ment, és ez olyan dolog, ami pozitív a jövőre nézve. Kipróbáltuk a 7 a 6 elleni játékot is, ez többségében ment, ez is bíztató lehet számunkra.

Magnus Saugstrup Jensen: Köszönöm a mérkőzést és gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Kemény és nehéz meccs volt. Fizikálisan fölénk kerekedett a Veszprém, és végül ez nagyban hozzá járult a győzelmükhöz.

Telekom veszprém - Aalborg HB 30:24 (16:10)

Veszprém: Mikler Roland - Gasper Marguc 3/1, Kent Robin Tönnesen 2, Lékai Máté 7, Blaz Blagotinsek 3, Momir Ilic 3, Dejan Manaskov 2, csere: Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic, Andreas Nilsson 3, Ancsin Gábor 3, Dragan Gajic 3, William Accambray, Cristian Ugalde 1
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Aalborg: Mikael Aggefors - Patrick Wiesmach Larsen 2, Martin Larsen 1, Simon Hald Jensen 6, Rene Antonsen 1, Andreas Holst Jensen 4, Buster Engelbrecht Juul-Lassen 2/2, csere: Soren Pedersen (kapus), Janus Dadi Smarason 2, Magnus Saugstrup Jensen 2, Arnor Atlason, Jesper Meinby Pedersen, Lovro Jotic 2, Sebastian Barthold 2
Vezetőedző: Aron Kristjansson

Hétméteresek: 2/1, illetve 2/2
Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc

6

Képgaléria