Örömjátékot hozott a Mikulás

Szent Miklós napján rengetegen látogattak ki az Arénába, szinte teltház fogadta a pályára lépő két csapatot. A veszprémi együttes játékosai mikulás sapkában futottak ki a küzdőtérre, majd szaloncukrot dobáltak a szurkolóknak, ezzel megteremtve már a mérkőzés elején az ünnepi hangulatot. Az MKB-nál a sérült Vujin mellett a szombat estére belázasodott Lapcevic sem állhatott Mocsai Lajos rendelkezésére.

Sesum kezdte meg a gólgyártást, de a másik oldalon Savon azonnal egalizálta az eredményt. Sulic két találatával növelte előnyét az MKB, ám Savon egy újabb betörésből szépíteni tudott (3-2). Idegenlégiósaink továbbra is termelték a gólokat, Sesum, Terzic és Sulic szép találataival a 10. percre már 6 gólos volt a különbség a két csapat között (8-2), miközben a vendégek lövéseit Peric vagy a védőfal hárította.

Sulic kiállítása miatt emberhátrányba került a Veszprém, ezt a Ferencváros hamar kihasználta, és Hastik Viktor átlövéseivel felzárkózott 4 gólra, de Sesum szerencsés gólja után Vladan Matic mégis időt kért (10-5). Mazak két beállóból szerzett találatával a félidő közepére visszajönni látszott az FTC a mérkőzésbe (11-8). Sulic az előző mérkőzésekhez hasonlóan fantasztikusan játszott, ötödik gólja után már 13-8 állt az eredményjelzőn. Lapcevic hiánya nagyon érződött a védekezésen, a Fradi játékosai középen rendre megtalálták a lyukat, ezért Mocsai Lajos 15-11-es állásnál időt kért.

Savon és Hastik továbbra is hátán vitte a vendégeket, a hazaiaknál Sesum átlövései találtak rendre utat Tóth Koppány kapujába. A félidő végére Peric védései és Sulic újabb két gólja révén növelte előnyét az MKB Veszprém, és 24-17-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészre Iváncsik Gergőt Korazija, Iváncsik Tamást Gulyás, míg Peric-et Fazekas váltotta a veszprémi csapatban, az FTC-nél pedig a volt veszprémi Perger állt a kapuba. Fazekas meghálálta a bizalmat, mivel az első 10 percben csak egyszer vették be a kapuját az FTC játékosai. Eközben persze a támadók sem tétlenkedtek, Perez, Sesum és Korazija duplájával 13 gólos előnyt sikerült kiharcolni (31-18).

Hastik átlövése törte meg a vendégek gólcsendjét, majd Perez fülelt le egy szabaddobást és közelről az üres kapuba lőtte. A félidő derekára Korazija és Terzic hetesével már 36-19 állt az eredményjelzőn, ebben a periódusban minden lövésünkből gól lett, Matic gyorsan kapust is cserélt, visszaállt az első félidőben védő Tóth Koppány. A 46. percben egy ritkán látható szép góllal örvendeztette meg a szurkolókat Perez, a saját kilenceséről Lusnyikovnak szánt lőtt passza a vendégek kapujának jobb alsó sarkában kötött ki (38-20).

Németh Tamás és Savon góljaival tartotta magát az FTC, a veszprémieknél a csereként beálló Mirkovic is beköszönt, Gulyás remek átlövés gólokkal hívta fel magára a figyelmet. Két perccel a befejezés előtt újabb szépségdíjas találatot szerzett a Veszprém, Gulyás hatoson belülre lepattintott labdáját Korazija lőtte a Ferencváros kapujába, ezzel kialakítva a 20 gólos különbséget (43-23). Mazak ügyes találatával, majd Hastik hetesével a vendégek kozmetikáztak az eredményen, Vilovski dudaszó pillantában szerzett átlövés gólját a játékvezetők - tévesen - nem adták meg, így alakult ki a 44-26-os végeredmény.

Az MKB Veszprém csapatára még négy mérkőzés vár ebben az évben: szerdán a PLER, pénteken a Debrecen lesz az ellenfél a bajnokságban, mindkét mérkőzésre idegenben kerül sor. A következő héten a Nyíregyháza elleni kupameccs következik - szintén idegenben - , majd a Gyöngyös elleni hazai találkozóval zárul a csapat ez évi programja.

Mérkőzéstükör

-Először is gratulálok a Veszprémnek. Szerettünk volna 10 gólon belül maradni a végeredményt tekintve, de ez sajnos nem sikerült, és 18 gólos vereség lett a vége. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtott a csapatom, sok pozitív elemet fedeztem fel a játékunkban. Wieszt Karcsi sérülése után nem maradt átlövőnk, ezért megpróbáltunk átállni a két beállós játékra. Nem lehetett célunk a pontszerzés, nekünk más meccseken kell majd pontokat szerezni. Következő két ellenfelünk a Tatabánya és a Szeged lesz, nem várnak ránk könnyű összecsapások. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a Bajnokok Ligájában, a csapatban látom azt a potenciált, hogy a Final Fourba jusson! Ez sikerülhet a sérült Marko Vujin nélkül is, ha mindenki 20%-kal többet ki tud hozni a játékából, nyilatkozta Vladan Matic, az FTC vezetőedzője.

-Mocsai Lajos (Forrás:mkbveszprem.eu): „Az első félidőben problémáink voltak, főleg védekezésben. A védelem tengelyében szereplő Lapcevic tegnap este sajnos belázasodott, hiányát nagyon megéreztük. Nagyon sok az első félidei 17 kapott gól, de úgy gondolom, hogy tisztességes második félidőt produkáltunk. Volt egy nagyon jó 20-25 percünk, koncentráltak voltunk. A közel 4000 ember jól érezte magát, egy igazi profi csapathoz méltó módon kiszolgáltuk őket. Egy nagyon nehéz sorozatban vagyunk, három idegenbeli meccs következik, aztán a Gyöngyös elleni hazai meccs.”

MKB VESZPRÉM KC - FTC CITY-LINE 44:26 (24:17)

Veszprém, 4000 néző. V: Ágnecz, Sipos

MKB Veszprém: Peric - Iváncsik T. 1, Sesum 8, Eklemovics, Sulic 9, Terzic 6(2), Iváncsik G. 4(1). Csere: Fazekas (kapus), Lusnyikov 1, Vilovszki 1, Pérez 4, Korazija 4(1), Gulyás 4, Mirkovic 2. Edző: Mocsai Lajos

FTC: Tóth K. - Savon 8(1), Harsányi, Sándor 1, Kovács, Mazák 3, Németh 4. Csere: Perger (kapus), Wieszt Zs. 3, Hastik 7 (1), Török, Kleis. Edző: Vladan Matics

Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2