Négy góllal nyert az ETO

A bajnoki címvédő ellen játszott felkészülési mérkőzést a Veszprém Barabás KC, az eredmény másodlagos volt.

Veszeli Judit, Ábrahám Szilvia és Földes Kata nélkül léptek pályára a veszprémi kézis lányok, de a túloldalon is akadt hiányzó bőven, hiszen a jelenleg is zajló kínai világbajnokságon hat győri játékos is érdekelt.

Egy nagy visszatérőjük is volt a hazaiaknak, a magyar válogatott klasszisa, Görbicz Anita térdszalag sérülése miatt volt kénytelen kihagyni több mint hét hónapot. Visszatérése alkalmából két gólt szerzett a találkozón, de vélhetően egy pár formába hozó mérkőzésre szüksége lesz még.

A felkészülési mérkőzésnek nem volt tétje, viszont hasznos volt a veszprémi csapat számára, hiszen a szezon végére megszerzett jó formát át kell menteni a következő év elejére, és azok a játékosok is több lehetőséget kaptak, akik korábban kevesebbet játszottak.

A veszprémiek 5:1-es védekezéssel kezdtek, majd átváltottak hatos falra, amit meg is tartottak a második félidő végéig. A védekezés összeállt, viszont a támadásokba sok hiba csúszott. Nyolc perccel a vége előtt hetest is hibáztak a mieink, és a végül négy góllal a győriek nyertek. (29:25)

Mérkőzéstükör

- Nem játszottunk rossz mérkőzést, de akaratban és harciasságban még fel kell vennünk a versenyt. Egy-két egyéni teljesítmény nem volt kielégítő a számomra, hasznos volt a mérkőzés, mert mindenki játszhatott és formában tudunk maradni – mondta Gyurka János, a VBKC edzője.

Győri Audi ETO KC - Veszprém Barabás KC 29:25

Győr: Pásztor Zsófia, Deáki Dóra, Kisfaludy Anett, K. Pelczéder Orsolya, Szölösi Patrícia, Tóth Eszter, Víg Vivien, Görbicz Anita, Aurelia Bradeanu, Csóka Imola, Mayer Szabina, Hornyák Ágnes, Katarina Mravikova

Veszprém: Lengyel Edit, Földes Viktória, Mocsai Dorottya, Gerstmár Renáta, Szabadfi Ágnes, Smidéliusz Júlia, Bognár Zsuzsanna, csere: Hoffmann Kitti, Velky Viktória, Weigel Zita, Koszorús Katalin, Vida Ingrid, Horváth Viktória