Megérezték a siker ízét

A Veszprém Barabás KC vendége az eddigi három forduló alatt veretlen Siófok együttese volt, így a lányoknak egy lendületben lévő csapata kellett megállítaniuk.

Álomszerű kezdéssel 3:0 arányban elhúzott a hazai csapat, Ábrahám Szilvia beállóból, míg Veszeli Judit kétszer büntetőből volt eredményes. A vendégek a 4. percben szerezték meg első góljukat, amire Weigel Zita és Ábrahám Szilvia egy-egy góllal, Hoffmann Kitti pedig három védéssel válaszolt. (5:1)

A siófoki edző máris időt kért, ami hozott is egy vendég találatot, de a veszprémiek válaszul három gólt termeltek. Weigel Zita újabb átlövés gólját követően Veszeli Judit értékesítette az Ábrahám Szilvia által kiharcolt büntetőt, majd Földes Kata a beálló helyéről volt eredményes. Utóbbi szituáció következménye veszprémi emberelőny lett, aminek következtében még jobban elhúzott a hazai csapat. Csuka Alexandra góljára Weigel Zita és Veszeli Judit (büntetőből) válaszolt, majd egy siófoki találatra három veszprémi volt a válasz. Abrahám Szilvia találatát követően Veszeli Judit megszerezte első akciógólját, Gertsmár Renáta pedig átlövésből volt eredményes. (13:4) Ebben a periódusban sem maradhattak el Hoffmann Kitti bravúrjai, aki még egy büntetőt is hárított.

A következő percekben felváltva estek a gólok, hazai részről Földes Kata és Veszeli Judit (büntetőből) volt eredményes. (15:6) Elérkezett a mérkőzés első hazai rövidzárlata, amit több eladott labda és két vendég gól jelzett. Gyurka János azonban gyorsan időt kért, rendet rakott a fejekben, ami három veszprémi találatban mutatkozott meg. Veszeli Judit büntetőből és átlövésből volt eredményes, majd Ábrahám Szilvia szerzett egy szemfüles gólt. (18:8)

A veszprémi lányok maguk is meglepődhettek, hogy már tíz góllal vezettek, így a Siófok gyorsan begyűjtött három találatot. A félidő lefújása előtt Weigel Zita megtörte a hazai gólcsendet, így nyolcgólos veszprémi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. (19:11)

A második játékrész Hoffmann Kitti védésével indult, majd Veszeli Judit és Weigel Zita góljaival újra tíz gól volt a két csapat között a különbség. Az 5. percben szerezték a vendégek az első góljukat a félidőben, amit Smidéliusz Júlia kiállításával honoráltak a játékvezetők. Az emberhátrányból azonban 1:1-gyel sikerült kijönnie a veszprémieknek, Gertsmár Renáta határozott betörésének köszönhetően tartotta magát a csapat, sőt Veszeli Judit ejtésével ismét tízgólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. (23:13)

A történtektől mindkét csapat kissé megzavarodott, a siófokiak gól helyett csak egy lépéshibát és egy eladott labdát jegyezhettek, míg hazai részről Veszeli Judit durrantott fölé egy hétméterest. A siófokiak kezdték meg a gólgyártást két góllal, amire a hazaiak is szintén kettővel válaszoltak. Weigel Zita átlövésből volt eredményes, majd Hoffmann Kitti védését követő kontrából Ábrahám Szilvia – nyakán egy siófoki védővel - szerzett gólt.

Két siófoki találatra Veszeli Judit válaszolt, akit a következő támadásban kiállítottak a játékvezetők, sőt egy büntetőt is elvégezhetett a vendég csapat. Lengyel Edit állt be a hazai kapuba, ami egy jó húzás volt, a vendégek kihagyták a hétméterest.

Nem kellett sokáig várni az újabb siófoki hétméteresre: Koszorús Katalin birkózta le a hatos vonalán siófoki ellenfelét, jutalma kétperces kiállítás és vendég büntető lett, aminek köszönhetően fél percre kettős emberhátrányba került a hazai csapat. A siófokiak értékesítették a büntetőt, de hamar elcsendesedett a vendég szurkolótábor, amikor Horváth Viktória szerzett nagyon fontos gólt kettős emberhátrányban, majd Hoffmann Kitti két védését követően ismét Horváth Viktória volt szélről eredményes, így az állás újra „közte tíz”. (28:18)

 A siófokiak dicséretére váljon, hogy nem adták fel a mérkőzést, és okoztak is kellemetlen perceket a veszprémi csapatnak. A következő periódust 7:1-re nyerték meg a vendégek, hazai részről egyedül Ábrahám Szilvia volt eredményes. Meg kell jegyezni, hogy a játékvezetők sem a veszprémi csapatot támogatták, csak ők tudják, miért állították ki újra Koszorús Katalint, míg a Veszeli Judit és a Weigel Zita ellen elkövetett durva szabálytalanságok csak szabaddobást értek. Nem csoda hát, hogy a hazaiak mesterénél elszakadt a cérna, Gyurka János reklamálást sárga lappal jutalmazták a játékvezetők.

29:25-ös állásnál időt kért Gyurka János, ami egy kicsit megnyugtatta a csapatot. Hoffmann Kitti újabb bravúrját követően Gertsmár Renáta harcolt ki egy hétméterest, amit Ábrahám Szilvia kíméletlenül értékesített. Ezzel a góllal bebiztosította a győzelmet a hazai csapat annál is inkább, mert egy siófoki kiállítást is kiosztottak a játékvezetők.

A vendégek egy góllal még szépíteni tudtak az eredményen, de a két pont Veszprémben maradt, a hazaiak 30:26-ra diadalmaskodtak. Az első osztály rangjához méltó játékkal győztek a lányok, igazi csapatként küzdöttek a pályán. Az előző mérkőzésekhez képest feljavult a támadójáték, a határozott, jó védekezés egy remek kapusteljesítménnyel párosult, Hoffmann Kitti 22-szer (!) járt túl a siófoki támadósor eszén.

Mérkőzéstükör

- Az volt a célunk, hogy megállítsuk a siófoki hengert, ami sikerült is. Jól felkészültünk a mérkőzésre, így nem ért minket meglepetés. Törvényszerű volt, hogy ezt a magas frekvenciájú, feszített, koncentrált játékot nem fogjuk tudni végigjátszani, annak ellenére sem, hogy két embert cseréltünk védekezésben és támadásban is. A siófokiak is változtattak a védekezésükön, ami egy kicsit megtörte a lendületünket, de a lányok megoldották a feladatot jó védekezéssel és Hoffmann Kitti remek kapusteljesítményével – értékelt Gyurka János.

- Bátran játszottunk, amit a mester kért, azt megcsináltuk, és ennek meg is lett az eredménye. Lehet, hogy egy kicsit megijedtünk attól, hogy tíz góllal vezettünk, és a végét elizgultuk, de a lényeg, hogy megszereztük a győzelmet. A Győr elleni meccsen a tisztes helytállás lesz a cél, de a következő mérkőzéseken ugyanilyen lendülettel igyekszünk begyűjteni a pontokat – mondta Weigel Zita.

Veszprém Barabás KC - Siófok KC 30:26 (19:11)

Veszprém, 800 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos

Veszprém: Hoffmann Kitti – Földes Kata 2, Weigel Zita 6, Gertsmár Renáta 2, Ábrahám Szilvia 7 (2), Veszeli Judit 11 (7), Horváth Viktória 2. Csere: Lengyel Edit, Koszorús Katalin, Smidéliusz Júlia.
Vezetőedző: Gyurka János

Siófok: Lajtos – Sterbik 5, Kovács 3 (1), Bloj 2, Valovics 2, Csuka 1, Szepesi 2. Csere: Scholtz 1, Vasas 4 (2), Kiss 6. Vezetődző: Varga József

Kiállítások: 6 ill. 8 perc
Hétméteresek: 10/9 ill. 5/3