A tavalyi nagy ellenfél Siófok érkezik

Tavaly májusban a Siófok ellen játszotta első mérkőzését az akkor még Veszprém Beton KC néven szereplő együttes az Arénában, most pedig épp ellenük igyekeznek megszerezni első pontjaikat az első osztályú pontvadászatban.

A májusi mérkőzést magabiztosan - 28:23 arányban – a hazaiak nyerték, ami mindenképpen jó előjel a szombati mérkőzést illetően. Azóta azonban az osztályváltás eredményeképpen mindkét csapat kerete jelentősen átalakult, így közel sem borítékolható előre a veszprémi győzelem. A vendégek teljes kezdőcsapatot cseréltek, így a játékosállományuk közel sem mérhető a tavalyihoz.

A siófokiak igazi villámrajtot vettek a bajnokságban, mind a három eddigi mérkőzésüket megnyerték, sorrendben a Kiskunhalas, a Dunaújváros és a Hódmezővásárhely ellen. Fortunára nem lehet panaszuk a balatonpartiaknak, hiszen a kedvező sorsolás mellett a döntő pillanatokban rendre melléjük szegődött a szerencse, de kétségtelen, hogy a három mérkőzésből begyűjtött maximális hat pontot nem nagyon kell magyarázniuk.

A Veszprém Barabás KC viszont rendkívül nehéz sorsolást kapott, első három ellenfelük jelenleg jóval előrébb tart, mint az újonc csapat, éppen ezért még nem sikerült begyűjteni az áhított első győzelmet.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy eddig nehezebb ellenfeleink voltak, és ezt a lányok fejben rendbe is rakták. Bízom benne, hogy nem a teher lesz úrrá rajtunk, hanem jó játékkal sikerül megtörnünk a Siófok lendületét, és ezzel ki tudjuk elégíteni szurkolóink igényeit – mondta Gyurka János, a hazaiak mestere.

A hét elején erőnléti edzésekkel készültek a lányok, majd több szerepet kaptak a labdás edzések. A videózás sem maradhatott el, a csütörtöki és a pénteki napon a taktikai elemzés került középpontba.

   

 - Szeretnénk megismételni az első hazai mérkőzésen mutatott teljesítményünket, azzal a különbséggel, hogy a szombati mérkőzést meg akarjuk nyerni. Igyekeztünk kijavítani a technikai hibákat, aktívabban kell megjátszanunk a széleket, több távoli gólt kell szereznünk, ezért az átlövők teljesítményének is javulnia kell. A siófokiak gyors letámadásait meg kell állítanunk, a védelemnek időben vissza kell zárnia – mondta Gyurka János.

/admin/libs/php/szavazas.php?_time=1253290526&id=1

Érdemes kilátogatni a szombaton 18:00 órakor kezdődő mérkőzésre a Veszprém Arénába, bizonyára kőkemény csatát láthatnak majd nézők, és a lányoknak is szükségük lesz a biztatásra az első bajnoki pontok megszerzéséhez.

Cikkünk második felében az első három forduló rövid kivonatát és értékelését olvashatják kedves olvasónik.

Az első három mérkőzésen nem sikerült pontot szereznie a Veszprém Barabás KC csapatának, de a sorsolás szeszélyének köszönhetően jóval esélyesebb ellenfeleket kaptak, akiktől egyáltalán nem szégyen kikapni. A vereségek körülményeit Gyurka János, a veszprémi csapat mestere elemezte a Hajráveszprém.hu-nak.

Az első bajnokin egy nagy zakóba szaladtak bele a lányok Debrecenben, egy nagy múltú, nemzetközi rutinnal és profi külföldi játékosokkal rendelkező csapat otthonában.

- A rémálmom volt a debreceni mérkőzés, ahol semmi sem sikerült. Túl korán állva hagytak minket, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, és a stresszhelyzetből a lányok nem tudtak felállni. A második félidei kép egy kicsit jobb volt, de így is 22 gólos vereség lett a vége – értékelt Gyurka János.

Három nap múlva következett az első hazai mérkőzés a Békéscsaba ellen, ahol már sokkal jobb játékkal rukkoltak elő a lányok. Foggal-körömmel küzdöttek, meg is volt az esélyük a győzelemre, de a technikai hibáknak, a rutintalanságnak és legfőképpen az első osztályúnak egyáltalán nem nevezhető játékvezetői teljesítménynek köszönhetően háromgólos vereség lett a vége.

- A csapat egész más arcát mutatta az első mérkőzéshez képest, a lányok szerették volna a szurkolókkal elfeledtetni a debreceni vereséget. Dícséretes, hogy csak 25 gólt kaptunk, viszont fájó, hogy csak 22-vel tudtunk zárni. Ezen a mérkőzésen már a védőmunka megmutatta magát egy jó kapusteljesítménnyel párosulva. Nem stílusom, hogy a játékvezetőket szidjam, de többször utaltam már arra, hogy a sportdiplomáciánkat ezen a téren mindenképpen javítani kell. Nagyon fontos szituációkban nem felénk lejtett a pálya – érvelt Gyurka János.

A harmadik mérkőzésre a ferencvárosi katlanba utaztak a lányok, ahol igazán nem hálás feladat egy újonc csapatnak játszani. A mérkőzés nagy részében helytálltak a lányok rutinosabb ellenfeleikkel szemben, a második félidőben feljöttek két gólra, a végeredmény azonban magabiztosnak nevezhető ferencvárosi siker lett.

- A Ferencváros ellen a visszatérő hibáink jelentették a legnagyobb problémát: egy jól szervezett indítással rendelkező csapat ellen nem tudtunk visszazárni, és ezt a hibánkat kíméletlenül kihasználta az ellenfél. Rendre leindítottak minket, ami nem csoda, hiszen egy több éve begyakorolt dologról van szó. A szünetben öt góllal vezetett a Ferencváros, amit ledolgoztunk kettőre, de a játékvezetők nem engedték meg, hogy közelebb kerüljünk az ellenfelünkhöz. Ezt mutatják a kiállítások is, mi kilencszer, ők viszont csak háromszor jutottak a kiállítás sorsára – mondta Gyurka János.

A három vereség ellenére tehát voltak jó periódusok a lányok játékában, ami bizakodásra adhat okot. Most fognak még csak következni azok a mérkőzések, ahol reális eséllyel gyűjtögethetik a pontokat a lányok

- Elszomorító számomra, hogy három mérkőzésből még nincs pontunk, ez nem igazolja azt a munkát, amit a lányok elvégeztek. Bízom benne, hogy nagyon jó tanuló mérkőzéseken vagyunk túl, felmérhettük, hogy milyen szinten kell az első osztályban kézilabdázni. Még több rutint kell szereznünk, amihez nyilvánvalóan minél több mérkőzést kell játszani, de közben pontokat is kell gyűjtenünk, amit a Siófok ellen el is kell kezdenünk- összegzett Gyurka János.

A három mérkőzés eredményei

Debrecen - Veszprém Barabás KC 43:21 (20:6)
Veszprém Barabás KC – Békéscsaba 23:25 (11:16)
FTC - Veszprém Barabás KC 38:26 (21:16)