Visszavágott a Kaposvár a rájátszásban

Az alapszakaszban elért két győzelem után ezúttal vesztesen hagyták el a pályát a VESC női röplabdázói.

Miután kivívta az NB I/B alapszakaszában a legjobb négy közé jutást a VESC női röplabdacsapata, a rájátszásban egy rendkívül nehéz sorozat elé néz. Idegenben és otthon is meg kell mérkőzni a legjobbakkal, ezután dől el, ki jut fel az Extraligába.

Elsőként a Kaposvár otthonába látogatott csapatunk, akiket az alapszakaszban szoros mérkőzéseken, oda-vissza legyőztek a lányok. Azóta a Kaposvár játéka rengeteget javult, és nagyon felszívták magukat az alapszakasz végére, ráadásul az edzésekben sem tartottak pihenőt, így fizikálisan és játékban is erősen vágtak neki a rájátszásnak.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, jól összpontosítottak (5:0), de a hosszú utazás után bemelegedett veszprémi lányok visszajöttek a szettbe, sőt még vezettek is. (11:13) A szett második fele a hazaiak tervei szerint alakult, Kondor Gabriella pontjával már 19-15-re vezetett az együttes, Rák Rebeka sokadik szép megmozdulása pedig szettlabdához juttatta a kaposváriakat, végül meg is nyerték a játékot. (25:21, 1:0)

Az elveszített szett nem hatott pozitívan a veszprémiek játékára, egy komoly hullámvölgybe kerültek, sok hibával játszottak, amire rá is ment második játszma. Oláh János cserékkel igyekezett frissíteni a csapaton, de nem tudták a vendégek szorosabbá tenni a szettet. (25:14, 2:0)

A harmadik szettre összeszedte magát a veszprémi csapat, és meg is volt az esélyük visszahozni a mérkőzést. Kiélezett csata következett, a harmadik játék első felében rendre a hazai csapat vezetett, 16-13 után azonban összekapták magukat a veszprémiek, és sikerült is az egyenlítés. (20:20) A hajrában ismét a kaposváriaknak jött ki jobban a lépés, és végül megszerezték a győzelmet. (25:22, 3:0)

A 3:0-s szettarány közel sem tükrözi a két csapat közötti különbséget, ezen a mérkőzésen egyértelműen a Kaposvár volt a jobb, de ha a veszprémiek időben ráhangolódnak a rájátszás kiélezett meccseire, akkor bárki ellen fel tudják venni a versenyt.

mérkőzéstükör

Mészáros Péter, vezetőedző: Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mindenképpen nyerni szerettünk volna. A lányok átérezték, mennyire fontos ez a találkozó: jól tudták, hogy ez már nem babazsúr… Kézben tartottuk a meccset, és a harmadik játszma izgalmai ellenére is biztosan nyertünk.
Oláh János, vezetőedző: Sajnos a felkészülésünk messze volt a tökéletestől, így nem lehettek vérmes reményeink ezen a délutánon. A harmadik játszmában több volt, mint ami végül lett belőle.

BITT Kaposvár - Veszprémi Egyetem SC 3:0 (21, 14, 22)

Kaposvár, 100 néző. V.: Pőcze, Donkó.

Kaposvár: Pálfy 3, Rák 16, Harmath 2, Czmerk 13, Kondor G. 11, Kondor T. 6. Csere. Csitári (libero), Horváth P. 3. Vezetőedző: Mészáros Péter.
Veszprém: Bodnár, Környei 10, Jezerniczki 3, Szelle 8, Földesi 7, Kovács 8. Csere: Vida (libero), Tobak 2, Pintér 3. Vezetőedző: Oláh János.