Javuló játékkal megérdemelt győzelem

A sorsolásnak köszönhetően ismét hazai pályán léphetett pályára a veszprémi csapat, így minden lehetőség adott volt a múlthéten elszenvedett kétgólos vereség feledtetésére.

A mérkőzést a veszprémi csapat kezdte, és rögtön az első támadásból Wilhelm Szilárd szerezte meg a vezetést. Majd Szeghalmi két szép védésének, valamint Földesi és Czinczás góljának köszönhetően már három gól volt az előny. Az első keszthelyi gólra az 5. percig kellett várni, az irányító lőtt középről a hálóba. Két elrontott lövés következtében a Georgikon csapata felzárkózott egy gólra, 5-4. A VESC továbbra is átlövésekből szerezte góljait, ebben élen járt Földesi Csaba, aki zsinórban három bombával terhelte meg a Georgikon kapuját, így a félidő közepére visszaállt a háromgólos különbség, 8-5.

A következő percekben felváltva estek a gólok, a veszprémieknél Czinczás és Wilhelm szorgoskodott a gólszerzésben, míg a keszthelyi csapatnál a beállóra játszották ki sikerrel a támadásokat, több hétméterest harcolt ki, de a góllövéssel sem maradt adós. Az első félidő után kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok, 13-11.

A második játékrész gyors Georgikon góllal indult, hatalmas gólt ragasztottak a kapu bal felső sarkába. 14-13 után a VESC csapata rendezte a védekezését, két labdaszerzésnek, valamint Menyhárt góljainak köszönhetően a félidő 10. percére 5 gólra nőtt a különbség. Egy rossz csere miatt a keszthelyiek emberhátrányba kerültek, ezt gyorsan kihasználta a veszprémi csapat, a mezőny legjobbja, Földesi két átlövéssel növelte az előnyt, 20-14. A vendégek durva védekezését a játékvezetők újabb két kétperces büntetéssel honorálták, így a hazaiak fél percig hármas emberelőnyben támadhattak, Wilhelm és Czinczás két góljának és Vörös Viktor védéseivel már nyolc góllal vezetett a félidő közepére a VESC, 22-14.

A keszthelyiek két gyors góllal jelezték, hogy továbbra sem adták fel a mérkőzést, sikerült újra 5 gólra felzárkózniuk. Mielőtt még a vendégek elhihették volna, hogy van keresnivalójuk, Földesi és Czinczás góljaival újra sikerült növelnünk az előnyt. Az 51. percben egy sajnálatos esemény szakította meg az összecsapást, Menyhárt István egy ütközés után maradt lent a parketten, a kórházban elülső keresztszalag-szakadást állapítottak meg nála, mielőbbi felépülést kívánunk neki.
A félidő végén felváltva szerezték a gólokat a csapatok, a veszprémi és a keszthelyi hálóőr is szép védéseket mutatott be, a mérkőzés egy Georgikon góllal zárult, a végeredmény 31-24 lett a Veszprémi Egyetem csapata javára.

Összességében elmondható, hogy a veszprémi csapat a múlt héthez képest javuló játékot nyújtott, szép gólokat szerezve fokozatosan őrölték fel a vendégcsapatot. A jövőre nézve a látottak bizakodásra adnak okot, remélhetőleg a srácok képesek még tovább fejlődni, és még több szép sikerrel megörvendeztetni a lelkes veszprémi publikumot.

VESC - Georgikon DSE 31:24 (13:11)

Veszprém, 150 néző. V.: Békés, Hofbauer. 

Veszprémi Egyetem SC: Kozma Rideg 1, Czinczás 7, Major 2, Angyal, Földes 11 (1), Wilhelm 5. Csere: Vörös (kapus), Menyhárt 2, Bakos Zs. 1, Zsirai 2 (1), Németh, Farkas, Molnár. Edző: Huszti Géza.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 8/5.

Mérkőzéstükör

- Mindenképpen nyerni szerettünk volna, a múltheti baki után csak a győzelem volt az elfogadható, ezt a srácok is átérezték, és úgy álltak a mérkőzéshez. Próbáltam levenni a játékosok válláról a terhet, de azt ők is tudták, hogy ma csak a győzelemmel lenne mindenki elégedett, hazai pályán kötelező begyűjteni az ilyen értékes két pontokat – nyilatkozta Huszti Géza, a VESC vezetőedzője.