Megmérettetések előtt az atléták

Vérmes és érmes reményekkel vágnak neki a veszprémi atléták a hétvégi országos bajnokságoknak.

Szombaton és vasárnap rendezik meg az Országos Fedett pályás Atlétikai Bajnokságot, amely során 28 versenyszámban versenghetnek a dobogós helyezésekért az atléták. Szombaton a dobószámok legjobbjai csapnak össze a Téli Dobó Országos Bajnokság keretein belül, hogy kiderüljön, kik a legjobbak az idei téli szezonban. A VEDAC (Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club) versenyzői mindkét megmérettetésen rajthoz állnak, dobogós esélyekkel.

A fedett OB-n a futók különösen nagy éremesélyekkel vágnak neki a viadalnak, többen bajnoki címben is reménykedhetnek. A férfiak közül Minczér Albert, Takács Dávid,
Kállay Dániel és a férfi váltó (Takács Dávid - Bartha László - Kállay Dániel - Schmidt
Kornél) is felérhet a dobogó legmagasabb fokára, valamint Siffel Gergely dobogóesélyes. A hölgyeknél fiatal kora ellenére érmet szerezhet Loránd Lilla, Farsang Evelin, Pálfi Brigitta és a női váltó (Loránd Lilla - Farsang Evelin - Nagy Cili - Pernesz Zsófia). Friss hír, hogy nagy valószínűséggel hazai pályán láthatjuk versenyezni a 3000 méteres síkfutás egyik magyar kiválóságát, Tóth Líviát is. Sajnálatos módon a listavezetők közül az Egyesült Államokban tanuló Bozzay Boglárka nem tud hazajönni az Ob-ra, így ő biztos nem áll rajthoz a 800 méteres síkfutás női mezőnyében.

- 400 méteren idén csak egyszer futottam, a szezon első versenyén 48,57 másodpercet. Szeretnék holnap ennél kicsit jobbat futni. Idén a harmadik legjobb időm van ezen a távon, de ha 48 másodpercen belül tudnék futni, azzal a dobogó már biztos lenne. 800 méteren, mivel az a fő számom, minél jobb időt szeretnék futni. Ebben az évben eddig 1:49,19 a legjobb időeredményem, de a felkészültségem alapján, akár 1 másodperccel is futhatok jobbat. Nem voltak túl jó versenyeim eddig ebben a szezonban, úgyhogy nagy reményekkel vágok neki ennek a versenynek, és a legnagyobb célom a dohai fedett VB szintjének a megfutása. Ha sikerül megnyerni 800 méteres síkfutást akkor ez lesz zsinórban a 7. győzelmem fedett pályán – beszélt várakozásairól Takács Dávid.

A Téli dobó Ob-ra a Puskás Ferenc Stadion dobópályáján kerül sor, ahol veszprémi szempontból a legnagyobb eséllyel a junior korú Hudi Ákos indul kalapácsvetésben. Ákos egy korábbi interjú során már elmondta, hogy a dobogót célozza meg, ami egy Téli Európa Kupára való kijutást is eredményezne. A kalapácsvetők közül pontszerző helyben reménykedik Fertig Fruzsina, Dobos Máté, Schwéger Norbert és a mindössze 16 esztendős Árvai Krisztián és Töreki Balázs is. Lévai Dóra indulása deréksérülés miatt még kérdéses. A VEDAC két dobója a Téli dobó OB-n és a Fedett OB-n is rajthoz áll. Páli Viktor és Mozsdényi Dávid is megmutathatják mennyit fejlődtek tavaly óta. Súlylökésben és diszkoszvetésben is elindulnak, mindketten dobogó esélyesek.
Sajnálatos módon a Téli dobó Ob legnagyobb sztárja, az olimpiai ezüstérmes Pars Krisztián nem tud dobókörbe állni, mert sérüléssel bajlódik, viszont ez a veszprémi esélyeket növeli.