Floorball: Remek kezdés az utánpótlásnál

Elkezdődött a floorball-bajnokság az utánpótlás csapatoknál. A U14-esek Kartalon, míg az U16-osok Dunaújvárosban arattak sikert.


Fotó: Lizards Floorball Team

Orosz Tamás: "Csapatunk nagy izgalommal várta az első mérkőzést. A hazaiakról nem tudtunk semmit. Már a bemelegítésnél látszott, hogy van esélyünk a sok fiatallal felálló Neumann ellen. A mérkőzés hűen tükrözte a várakozásokat. Mindenki nagy kedvvel játszott. Tudtuk gyakorolni a különböző támadásvariációkat, remek gólokat ütöttünk. A meccs végére már csak a különbség volt kérdéses. Sajnos történt egy súlyos sérülés is. Egyik hazai játékos olyan szerencsétlenül esett el, hogy eltörte a kezét. Ezúton kívánunk neki mielőbbi felépülést."

Neumann Wombats FSE - Lizards Floorball Team 6:25

Pontszerzők: Hajas Nándor 5+3, Kasza Balázs 4+1, Bódis Máté 1+4, Kiss Máté 5+2, Balázs Levente1+0, Kovács Áron 2+1, Horváth László 5+4, Tóth Imre 2+1


Fotó: Lizards Floorball Team

Orosz Tamás: "Kíváncsian várta mindenki, hogy milyen csapatot állít ki a dunaújvárosi gárda az U14-ben, mivel tavaly még nem találkozhattunk velük a bajnokságban. A bemelegítésnél már látszott, hogy a hazaiak nem játsszák régóta ezt a játékot. A gyíkok pedig mintha ettől annyira megnyugodtak volna, hogy elfelejtették, amit eddig tanultak. Álmosan mozogtak a pályán, nehezebben mentek a passzok, mint egy SZPK elleni rangadón, pedig a labdát a mérkőzés alatt szinte csak ők birtokolták. Az eredmény láttán azt lehetne mondani, hogy elégedettek lehetünk a teljesítménnyel, de aki látta a meccset és tudja mit tudnak ezek a gyerekek, az többet várt volna. A legtöbb gólt Praznovszky Pali szerezte, aki a második negyedtől a megszokott hátvéd pozíciójából előre került, amit négy találattal hálált meg. Reméljük, a többiek is felveszik a ritmust a következő hétvégéig, amikor a Phoenix csapatát fogadjuk az U14-es és U16-os bajnokság következő fordulója során."

Rudas Floorball Team - Lizards Floorball Team 0:13 (0:4, 0:4, 0:5)

Keret: Tótik Simon, Réti Panni, Orosz Luca (2+1), Bódis Máté (0+2), Praznovszky Pál (4+0), Tóth Imre (1+1), Balázs Levente (0+2), Réti Péter (1+0), Trombitás Anna (1+0), Fertig Dávid (1+1), Bögi Levente (3+1), Kiss Csongor (0+1), Trombitás Balázs (0+1)
Edző: Kovács Tamás, Kiss Zoltán