Hosszú távú kétoldalú bizalom

A klub vezetősége péntek délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a szerződés négyéves meghosszabbítását.

Hajnal Csaba, klubelnök kihangsúlyozta, hogy fontos esemény ez az egyesület életében, és úgy érzi, hogy a szerződés aláírásával a klub stabilitását segítették elő.

- Az egyesületre mindig jellemző volt, hogy hosszú távon terveztünk, így az edzőink is hosszú időt töltöttek el nálunk. Mocsai Lajos munkájának köszönhetően folyamatos az előrelépés, ezért is hosszabbítottuk meg 2013. június 30-ig a szerződést, mely összhangban van névadó szponzorunkkal kötött megállapodásunk időtartamával – tájékoztatott Hajnal Csaba, aki azt is elmondta, hogy terveik szerint a mesteredző a jövőben tevékenyen belefolyik az utánpótlás nevelésbe, segíteni fog az utánpótlásbázisok megerősítésében, melynek köszönhetően saját nevelésű, veszprémi kötődésű játékosokkal fogják tudni feltölteni a csapatot.

Magyarádi Péter, a klub gazdasági és operatív elnöke elmondta, hogy olyan játékosokat akartak igazolni, akik mindenképpen Veszprémben akarnak játszani, és ez az elvárás ugyanúgy vonatkozik az edzőre is.

- Egy percig sem volt kérdéses, hogy Mocsai Lajos Veszprémben akar maradni, mint ahogy a klub vezetése is mindvégig azt akarta, hogy a mesteredző maradjon a csapat mellett. A klubvezetés elégedett Mocsai Lajos munkájával, meggyőződésem, hogy a csapat elérhet még nagyobb eredményeket is – mondta Magyarády Péter.

Mocsai Lajos számtalan ajánlatot kapott külföldről, melyek többségével anyagilag biztosan jobban járt volna, de ő mégis Veszprémet választotta. A hazai bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutás a klubvezetés elvárása, a végső cél pedig a négyes döntőbe kerülés.

- Szeretem Veszprémet, ez a csapat egy ritka közösség, egy igazi multikulturális csapat, mely egy magyar város, egy régió érdekeiért küzd. A játékosok szeretik a klubot, és azonosulni tudnak a célokkal. Megpróbálunk a világ legerősebb klubjai közé kerülni, akiknek többsége háromszoros költségvetéssel rendelkezik, mint mi. A következő egy-három évben ez sikerülhet, megszoktam, hogy nagy nyomás alatt kell kulturáltan dolgoznunk – érvelt Mocsai Lajos.

- Nagyon várjuk már a nemzetközi mérkőzéseket, kíváncsiak vagyunk, hol tartunk. Minden feltétel biztosított számunkra, ami egy világverő klub fejlődését jelentheti. Köszönöm a bizalmat, nagy megtiszteltetés ennél a csapatnál dolgozni, ez a klub egyedülálló az országban – mondta Mocsai Lajos.

A sajtó nyilvánossága előtt írta alá hivatalosan a szerződést Mocsai Lajos és Hajnal Csaba, majd a mesteredző a BL esélyekről is mondott néhány gondolatot.

- Az egyik legerősebb BL-csoportba kerültünk, de minden mérkőzésre győzelemmel készülünk. Mindjárt az elején egy világválogatottal felérő csapattal, a Löwennel játszunk idegenben, de a játéktudásunkkal kompenzálni fogjuk tudni ellenfelünk erejét – mondta határozottan Mocsai Lajos.

Bizonyára már a szurkolók is alig várják, hogy újra megteljen a Veszprém Aréna, és a BL mérkőzések hangulata magával ragadja kézilabdabarátokat. A csapaton nem fog múlni, ők már javában készülnek…