Vereség itthon és idegenben is

Pénteken az MTK, vasárnap a Kaposvár ellen kapott ki a Veszprémi Egyetem SC női röplabdacsapata a dupla fordulón.

Új felállással próbálkoztak az egyetemisták, amire rá is ment az első két szett. Ráadásul nagyon gyenge napot fogtak ki a hazaiak, sok hibával játszottak, rengeteg nyitás-fogadást rontottak. Az utolsó játszmában valamelyest javult a helyzet, ám az egyébként sem túl acélos MTK így is meggyőző különbséggel gyűjtötte be a győzelmet.

Veszprémi Egyetem SC - MTK 0:3 (-11, -15, -18)

Veszprémi Egyetem SC: Molnár, Pintér, Dordzsceren, Jezerniczky, Májusi, Környei. Csere: Földesi (liberó), Poós
Edző: Holdinger Szilárd

Megkésve érekezett a találkozó helyszínére a veszprémi csapat. Öt percnyi bemelegítés nagyon kevésnek bizonyult, ám a Kaposvár csupán ennyit engedélyezett a hálónál, így aztán a veszprémiek kissé tompán, álmosan vágtak neki a meccsnek és gyorsan el is úszott az első játék. A folytatásban végre felpörögtek a bakonyiak és a végjátékig vezettek (18:16, 22:20), ekkor azonban több nyitás-fogadást is elrontottak és a Kaposvár fordítani tudott. A harmadik etapban már szettlabdája volt a VESC-nek (24:23), de nem tudott élni a lehetőséggel és gyermeteg hibák után elúszott a találkozó.

Kaposvár - Veszprémi Egyetem SC 3:0 (14, 22, 25)

Veszprémi Egyetem SC: Molnár, Poós, Dordzsceren, Jezerniczky, Pintér, Környei. Csere: Földesi (liberó)
Edző: Holdinger Szilárd

Holdinger Szilárd: A pénteki teljesítményünkhöz képest sokat javultunk, főleg akarásban, de még ez is kevésnek bizonyult.