MEGKEZDŐDÖTT VESZPRÉM ÉS KÖRNYÉKE LAKOSSÁGÁNAK EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSE

A FÉNY Sportegyesület pályázatot nyújtott be az "Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek" című pályázati felhívásra. Az Új Széchenyi Terv keretében, 2013.08.30. és 2014.06.29. között megvalósuló "Élj „AFÉNY”-el! Mozgással a családok egészségéért. " című projektet az Európai Unió vissza nem térítendő 9 929 300 Ft összeggel, 100%-ban támogatja.

A projekt célja szemlélet- és magatartásváltozást elérni a családoknál az egészségesebb életmód érdekében, melyről az A FÉNY Sportegyesület részletesen is beszámolt:

MILYEN PROGRAMOK SEGÍTIK ELŐ AZ EGÉSZSÉGESEBB ÉLETMÓDOT?

A tanulás időszakában és később a felnőtt életben is jelentős stresszt okoz a folyamatos számonkérés, vizsgák, a megfelelni akarás. Éppen ezért általános-, középiskolások és egyetemisták részére tervezünk a stressz megelőzését, oldását bemutató csoportfoglalkozásokat. A szülők számára jógafoglalkozást indítunk.

Gyermekek részére szervezünk életmódtábort szakemberek bevonásával, ahol intenzív foglalkozásokon ismerkednek meg az egészséges táplálkozással, a rendszeres mozgás fontosságával.

Baba-mama klubot szervezünk szakemberek bevonásával, annak érdekében, hogy a gyermekeknél megelőzzük a betegségeket, az elhízást, a mozgás és ingerszegény életmódot.

Klubot szervezünk szintén szakemberek bevonásával az elhízott gyermekek és szüleik számára, ahol tanácsokat kapnak a táplálkozással és mozgással kapcsolatban.

A szemléletformálást interaktív weblap is segíti, játékkal, hírlevél küldő rendszerrel, fórummal.

Életmentésről és baleset megelőzésről szóló előadást és gyakorlati bemutatót tartunk kismamáknak és kispapáknak, illetve minden érdeklődőnek, fulladás, égés, ájulás, sebkezelés és egyéb gyermekeket érintő témákról.

A gyermekek és szüleik sokoldalú egészségre nevelése érdekében különböző sport és fejlesztő eszközöket terveztünk be, melyeket a táborokban és a klubokban fogunk felhasználni.

A projekt eredményeként 10 hónap alatt 274 fő személyt vonunk be a különböző programokba.