Floorball: Megszorongatták az ellenfelet

Enyhe túlzással, de megszorongatták a Törökbálint együttesét a Lizards Floorball Team U16-os csapata.

Fegyelmezett védekezéssel, az edzői taktikai utasításokat betartva az első játékrészt megnyerték a Gyíkok. Egy kontrából indulva Kiss Máté szerzett gólt Horváth László passzából.

A második játékrészben az ellenfél szemfüles góljainak eredményeképp megbomlott a védelem, így gyorsan elszaladt a Phoenix 6 góllal, amire a mieink csak egyel tudtak válaszolni. Hajas Nándi átvett labdát továbbított Horváth Lászlónak, aki kilőtte távolról a felső sarkot. A felénél kapust cserélt a Veszprém, Simi remekelt, akit Áron követett, hasonló jó teljesítménnyel. 6-2-vel fordultak a végjátékra. A Gyíkok az utolsó 20 percre elfáradtak fejben, ezt az ellenfél kihasználta, s 12-őt kapott a veszprémi együttes.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

Mindenki játszott minden poszton, nagyon hasznos volt a mérkőzés több szempontból is. Kivédekeztünk egy emberhátrányt az első játékrészben. Fegyelmezetten játszottunk, így az első mérkőzés 30 gólja után, csak 18-at kaptunk! - értékelt Kovács Tamás.

A következő hétvégén idegenben és itthon is pályára lépnek csapataink. U15 mérkőzésre utazik a csapat szombaton Komáromba, majd Törökbálinton játszanak a Gyíkok a Phoenix U14-es csapata ellen. Vasárnap Lizards Kupa Veszprémben U11 és U13-as csapatoknak, majd U16-os bajnoki mérkőzés a Dunai Krokodilok ellen.

Phoenix FSE - Lizards FT 18-2 (0-1, 6-1, 12-0)

Pontszerzők: Hajas Nándor (0+1), Kasza Balázs, Kovács Áron, Horváth László (1+1), Balogh Roland, Tóth Imre, Kiss Máté (1+0), Praznovszky Pál, Tótik Simon, Bódis Máté, Balázs Levente