Fontos győzelem Komáromban

Fontos győzelmet aratott a Lizards Floorball Team U14-es csapata Komáromban, ezzel életben tartva a bajnoki arany esélyeiket.

Az U14-es tabella első három helyezettje két ponton belül van. Ebből az előkelő társaságból találkozott kettő a szombati napon. Ez még feszültebbé tette az amúgy is presztízscsatának számító Komárom - Veszprém összecsapást.

Az első harmad képe már jól mutatta, hogy nem egy gólzáporos mérkőzésben lesz része a csapatoknak. A támadásokat inkább a gyíkok kezdeményezték, ők birtokolták többet a labdát, azonban a mindig veszélyes komáromi kontrákra fel kellett készülni. Mindkét csapat nagyon figyelt a védekezésre, de több apró hibából kiderült, hogy a gyerekek is érzik a mérkőzés tétjét, izgulnak. Egy perccel a 15 perc letelte előtt a hazaiak hibáztak először, amit Bögi Levi váltott gólra. Jó volt ezzel a lélektani előnnyel vonulni az öltözőbe.


Fotó: LFT

A második játékrészben aztán nem kellett sokat várni a veszprémi hibára. A harmadik percben egy rontott kapura lövés a kapu mögül, a palánkról pattant vissza, amit a hazaiak legifjabb játékosa védőktől nem zavartatva tudott a hálóba juttatni. A 7. perc legvégén egy szabálytalan távolságban helyezkedő védő miatt emberhátrányba kerültek a gyíkok. Szerencsére az első sorunk már elég rutinosnak mondható emberhátrányos helyzetben, amit jól mutat, hogy már csak 5 másodperc volt vissza a hátrányból, mikor egy ügyesen megszerzett labdának köszönhetően Kiss Máté újra a vendégeknek szerzett előnyt. A harmad hajrájában aztán jött egy újabb rövidzár a veszprémi védelemben, amit komáromi gól követett. Így minden az utolsó 15 percben kellett, hogy eldőljön.

Vágni lehetett a feszültséget, a nagyon lelkes szülői szurkolótábor olyan hangulatot teremtett, mintha hazai pályán játszanának a gyíkok. Gól azonban egészen a 12. percig nem született. Ekkor azonban Orosz Luca szabadütését Fertig Dávid egyből kapura ütötte, ami olyan szerencsésen pattant meg egy védőn, hogy végül a kapuban kötött ki. Előny újra a vendégeknél, azonban az SZPK csapata nem arról híres, hogy feladná a küzdelmet. Nagy hajrába kezdtek és 2 perccel a vége előtt még a kapusukat is lehozták. A gyíkok azonban ügyesen tartották meg a labdát, lehetőségük lett volna akár növelni is az előnyt, de végül ez nem sikerült. Így is óriási volt az öröm a vége sípszó felhangzásakor. A Lizards csapata egy nagy lépést tett a végső győzelem megszerzése irányába, de ehhez még le kell győzni a Vajda White Sharks csapatát, akiktől a szezonban eddig egyedüliként szenvedtek vereséget.

Megható volt hallani, hogy a győzelem után a csapat, a betegágyát nyomó Zoli bácsi nevét kiáltotta, ezzel is jobbulást kívánva neki!

Szőnyi Palánkdöngetők Köre - Lizards Floorball Team 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

Keret: Tótik Simon, Réti Péter, Praznovszky Pál, Trombitás Anna, Réti Panni, Kiss Máté (1+0), Fertig Dávid (1+1), Orosz Luca (0+1), Balázs Levi, Bögi Levi (1+0), Bódis Máté, Tóth Imre, Kiss Csongor, Trombitás Balázs
Edzők: Kovács Tamás, Kiss Zoltán