Ötgólos győzelem Szlovákiában

Mocsai Lajos együttese a Budapest Bank Liga alapszakaszába bele nem számító mérkőzésen verte meg a legjobb szlovák csapatot, amelynek ez volt az első veresége a Barátság-kupában.

A találkozót ennek ellenére kellő feszültséggel várták a felek: az MKB a hétvégén rajtoló Bajnokok Ligája főpróbájának titulálta az összecsapást, míg az eddig veretlen hazaiak mindent meg akartak tenni nagynevű ellenfelük megszorongatásáért.

A vendégegyüttes kezdte jobban a mérkőzést, Gulyásék néhány perc után kétgólos (1:3) előnyhöz jutottak, ám az igencsak elszántan kézilabdázó Tatran gyorsan ledolgozta hátrányát.

Dejan Peric szokásához híven parádésan kezdett a veszprémi kapuban, a szerb portás az első két hétméterest hatástalanította és több ziccert is bravúrral hárított, ennek ellenére nem tudott elhúzni ellenfelétől az MKB.

A 16. percben átvette a vezetést a közönségétől nem épp égzengető, de kitartó biztatást kapó eperjesi gárda, amely nem sokkal később kétgólosra (10:8) növelte a különbséget. A játékrész második felében azonban ismét a veszprémiek uralták a játékot és megfordították az állást.
A második félidő elejét megnyomta a magyar a bajnok, és ennek köszönhetően gyorsan növelte előnyét (14:19). A szlovákok minden erejükkel próbáltak tapadni ellenfelükre, a játék egyre keményebb, időnként kifejezetten durva jelleget öltött, de a Tatran hiába erőlködött.

Bő tíz perccel vége előtt még megcsillant a remény (26:28) a hazaiak számára, ám az MKB-védelem elfojtotta a próbálkozásokat, az ekkor már Sesum vezette támadóegység pedig megadta a kegyelemdöfést.

Szalai Tibor: - Gratulálok a Veszprémnek, amely nagy csapat. Motiváltak voltunk, hiszen nem játszhatunk mindennap ilyen meccset. A játékosaimat dicséret illeti, száz százalékot nyújtottak.

Mocsai Lajos: - Néhány dologgal nem vagyok elégedett, több hibát is vétettünk. Összességében nagy sebességű csatát vívtunk, amely jó előkészület volt a BL-rajtra.

TATRAN PRESOV-MKB-VESZPRÉM 31-36 (14-17)

EPERJES: Popcak, Krupa (kapusok), Antl 11 (3), Dudás, Hunady 1, Kristopans, Marusák, Mazar 6, Mazur 1, Mikeci 1, Radcenko 6, T. Stranovsky 5, Tumidalsky, Urban. Edző: Rastislav Trtik.

VESZPRÉM: Perics, Fazekas (kapusok), Eklemovics 2, Gulyás 4, Iváncsik G. 4, Iváncsik T. 1, Korazija 4, Lapcsevics, Lusnyikov, Mirkovics, Pérez, Sesum 5, Sulics 3, Terzics 4, Vilovszki 1, Vujin 8 (4). Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4.