Döntetlen a cápák ellen

A várakozásnak megfelelően, szorosan alakult az U14 élén álló két csapatnak az összecsapása. A veszprémiek persze azzal a szándékkal álltak fel a pályára, hogy visszavágnak a budapesti fiaskóért.

A tét nagysága most is rányomta a bélyegét a játékra, mint a múlt héten az SZPK ellen. Többet birtokolta a labdát a hazai gárda, de sok pontatlansággal játszottak. A cápák szoros védelme is nehéz feladat elé állította gyíkokat. A vendégek ügyesen támadták a labdás játékost és zárták a passzsávot, míg a hazaiak többször adtak esélyt az ellentámadásra elrontott vagy rosszul átvett passzokkal. A harmadok azonos eredményei nem mutatják a különbséget a játékrészek között. Az első inkább a lassú építkezésről szólt, a második a taktikus játékról, még az utolsó a küzdelemről. A középső harmadot már majdnem sikerült előnyben zárniuk a gyíkoknak, mikor 9 másodperccel a lefújás előtt kaptak egy távolról becsorgó potyagólt.


Fotó: LFT

Az utolsó játékrészt a fővárosiak kezdték jobban, egy gyors kontrának köszönhetően először szerezték meg a vezetést a mérkőzés során. A gyíkok nagy hajrát kezdtek, még jobban növelték a nyomást, aminek meg is lett az eredménye. Luca egy kapu mögött szerzett labdából csodásan fordult be a kapura és egyenlített. A mérkőzés során nagyon sokat tett hozzá a csapat játékához, ezért is volt nagy érvágás, mikor egy rosszul elütött lövés szemen találta és nem tudta tovább folytatni a mérkőzést. A hajrában kaptak még egy esélyt a gyíkok egy 2 perces emberelőny képében, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A végjáték aztán már inkább éles küzdelmet hozott, a gyíkok mindenáron szerettek volna még egy gólt szerezni, de a cápák jól tartották meg a labdát és megőrizték az 1 pontos előnyüket a bajnokságban.


Fotó: LFT

Úgy gondolom, igazságos eredmény született és több ilyen szoros, izgalmas mérkőzésre van szükség ahhoz, hogy a gyerekek hozzászokjanak a tét alatti játékhoz. Aki vasárnap kilátogatott a stadionba, egy végletekig kiélezett mérkőzést szurkolhatott végig - mondta Kiss Zoltán.

Lizards FT - Vajda White Sharks 3-3 (1-1, 1-1, 1-1)

Keret: Réti Anna, Tóth Imre, Orosz Luca (2+1), Kiss Máté (1+0), Praznovszky Pál, Tótik Simon, Bódis Máté (0+1), Balázs Levente, Réti Péter, Fertig Dávid, Trombitás Anna, Bögi Levente, Kiss Csongor, Pintér Márton, Tóth Péter, Tótik Loretta, Maier Péter, Trombitás Balázs,
Edző: Kiss Zoltán