Ezüstérmes a Lizards FT U15-ös csapata

Komárom adott otthont az U15-ös bajnokság utolsó játéknapjának. A Lizards FT egy győzelemmel és egy vereséggel ezüstéremmel térhetett haza.

A bajnokság utolsó fordulójában először a második és a harmadik helyezett csapott össze. A tét az volt, hogy aki nyer, az nagyot lép előre az ezüstérem megszerzése irányába. Ennek tudatában furcsa volt, hogy a Vajda csapata egy cserével érkezett.

Az első félidőben még azért folyamatosan történtek az események. A veszprémiek első 4 gólját 4 különböző játékos szerezte, sorrendben Roland, Balázs, Laci és Pali. Működött az a fölény, amit a rendszeres cserékkel, a több mozgással sikerült elérni. Csak ezek után sikerült a cápáknak a becsületgóljukat megszerezni. A félidő utolsó 3 gólja már előre vetítette a 2. félidő „dinamikáját”. Laci és Balázs távolról talált a hálóba, míg Pali Máté szabadütését értékesítette. A második játékrészben a legjobb teljesítményt Simon nyújtotta. Neki köszönhető, hogy a cápáknak nem sikerült újabb gólt szerezniük. Balázs a véghajrában még begyötört két gólt, hogy ne legyen olyan kínos ez a 15 perc.


Fotó: Lizards Floorball Team

Egy mérkőzésnyi pihenő után a bajnokságot vezető házigazdák ellen lépett pályára a bakonyi gárda. Amennyiben nyertek vagy döntetlent játszottak volna, akkor a Vajda eredményétől függetlenül másodikak, míg vesztett meccs esetén a Phoenix kezébe adják a sorsukat.

Lizards FT - Vajda WS 9-1 (7-1, 2-0)

Jól indult a mérkőzés a gyíkok számára. Megszerezték a vezetést Máté góljából. Ezt ugyan két SZPK gól követte, de erre még jött két veszprémi válasz Laci és Luca részéről. A 10. percben aztán kiürült a gólzsák. Olyan statikus volt a védelem, hogy a sokkal gyorsabb komáromi gyerekek simán léptek el a védőink mellett. A sokfutásos taktika jól működött a vendéglátóknál, a félidő végére megszerzett 2 gólos előnyt a második játékrész elején további kettővel növelték. A 8. percben aztán Kiss Zoltán edző időt kért. Megpróbálta megfordítani a meccset azzal, hogy lehozta a kapust, de ez a fegyver is fordítva sült el. Saját hibáknak köszönhetően 3 gólt kaptak a gyíkok üres kapura, ami tovább nőtt egy szerencsétlenül, a védő hátáról bepattanó góllal. Az utolsó percben Máté még szépített az eredményen, de ekkorra már elment a hajó. Az SZPK csapata megérdemelten lett, 100%-os teljesítménnyel, Magyar Bajnok.

A Phoenix- Vajda WS párharc döntött így az ezüstérem sorsáról. A cápáknál megbosszulta magát a rövid cserepad. Az első félidőben, 2-2-ig még jól tartották magukat. A 2. játékrészben aztán két gólosra tudta növelni az előnyét a Phoenix csapata, amit a mérkőzés végéig meg is tudtak őrizni.

SZPK - Lizards FT 11-4 (5-3, 6-1)


Fotó: Lizards Floorball Team

Az Unihoki U15 fiú Magyar Bajnokság végeredménye:

I. Szőnyi Palánkdöngetők Köre
II. Lizards Floorball Team
III. Vajda - White Sharks
IV. Phoenix Fireball SE
V. Ares HC