Nem sikerült a győzelem a cápák ellen

A Lizards Floorball Team U15-ös csapata 1:0-ra kikapott a fővárosi White Sharks alakulattól.

Első hazai mérkőzését játszotta a szezonban a Gyíkok U15-ös csapata a nagy rivális Vajda White Sharks ellen. Tavaly is mindig szoros mérkőzéseket játszott egymás ellen a két csapat, így most sem számított senki sima összecsapásra.


Fotók: Lizards FT

Nagyon óvatosan kezdtek a csapatok. Sokáig ment a tapogatózás, passzolgatások a pályán, de igazi helyzet nem alakult ki. A kis Gyíkok nagyon álmosan mozogtak, nem mutatták azt a sokmozgásos játékot, amit az előző, CH elleni mérkőzésen.

A mérkőzés 11. percében született a Cápák gólja egy távoli lövésnek köszönhetően, ami szerencsétlenül pattant a Gyíkok kapusáról a gólvonal mögé.

Ezek után is inkább a hazai csapat támadott, a vendégek viszont nagyon jól védekeztek, nem engedtek sok távoli lövést sem, a kapu előtt pedig nagyon jól takarítottak. A cápák néha meg is tudták lepni a veszprémi gyerekeket a kontratámadásokkal, de gólt ők sem tudtak szerezni. A Lizards kétszer is emberelőnybe került, amit rendre kivédekezett a budapesti gárda. Ekkora luxust nem engedhet meg senki a tavalyi bajnok ellen. A hajrában nagyon nagy volt a nyomás a cápákon, de ők állták a sarat. Az utolsó fél percre aztán emberhátrányba is került a hazai csapat, ami végleg megpecsételte sorsukat.

A jó védekezésének köszönhetően megérdemelten nyert a Vajda WS csapata, de reméljük, Budapesten vissza tudunk vágni egy jobban felpörgött csapattal - számolt be Orosz Tamás.

Lizards FT - Vajda WS 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Keret: Kiss Máté, Praznovszky Pál, Balászs Levente, Tóth Imre, Orosz Luca, Fertig Dávid, Réti Péter, Tótik Simon, Trombitás Anna, Bögi Levente, Trombitás Balázs, Maier Péter
Edző: Kiss Zoltán