Floorball: Győzelem a Mesehősök ellen

Győzelemmel hangoltak az idei szezonra a Lizards Florball Team U15-ös csapata. Kiss Zoltán együttese 5-0-ra nyert a fővárosi Cartoon Heroes ellen.

Nem kellett sokáig várni az első gólra. Már a 3. percben sikerült Palinak egy jó passzal Bögi Levit gólhelyzetbe hozni, aki nem hibázott. A gyerekek nagyon szépen játszottak. Folyamatosan nyomás alatt tartották az ellenfelet, sok mozgással alakították ki a helyzeteket. A második gól előkészítésében a csapat legfiatalabb tagja játszotta a főszerepet. Bazsi lőtte kapura azt a labdát, ami ugyan kipattant, de Luca ezt a kipattanó labdát végül a hálóba juttatta. A 10. percben aztán Bazsi kapott egy gólpasszt az ellenféltől, mondhatjuk jókor volt jó helyen, de a labdát neki kellett a hálóba juttatni, és nem hibázott.


Fotók: Lizards Floorball Team

A második harmad gól nélkül telt el. Több helyzetet alakítottak ki a gyíkok, de valahogy nem jött össze a befejezés. A vezetés nem forgott veszélyben, végig a veszprémi alakulat tartotta kézben az eseményeket, a Mesehősök egy-két ellentámadással vetették észre magukat.

Az utolsó játékrészben újra beindult a gólgyártás. Ami az előző harmadban nem sikerült, az most a második percben összejött. Luca szépen vitte fel a labdát, passzolt Balázs Levinek, aki ezúttal a gólvonal mögé juttatta a labdát. A 7. percben aztán megint a legifjabb gyík villant. Máté kapura lövése kipattant még a kapusról, de Bazsi jól helyezkedett és kegyetlenül bevágta a mérkőzés utolsó gólját.

Azt kell mondanom, hogy még nem láttam ezt a csapaton ilyen jól játszani. Sokan megmutatták, hogy a különböző posztokon milyen jól megállják a helyüket. Sok volt a mozgás, nem ragaszkodott senki a posztjához, hanem a labda mozgatása, helyzetek kialakítása volt a fő mozgatórúgó - mondta Orosz Tamás.

IBK Cartoon Heroes - Lizards Floorball Team 0-5 (0-3, 0-0, 0-2)

Keret: Kiss Máté, Praznovszky Pál, Balászs Levente, Tóth Imre, Orosz Luca, Fertig Dávid, Réti Péter, Tótik Simon, Trombitás Anna, Bögi Levente, Trombitás Balázs, tartalék: Maier Péter, Tóth Péter
Edző: Kiss Zoltán