Ezüstérmes a Lizards FT U-14-es csapata

A hétvégén befejeződött a Lizards Floorball Team U14-es csapata számára a Magyar Bajnokság. A szombati sikert nem sikerült vasárnap is hozni, így végül az ezüstérem kerülhetett a fiatal játékosok nyakába.

Cartoon Heroes - Lizards FT 3-8 (1-3, 1-2, 1-3)

A mérkőzés 3. percében a hazai csapat szerezte meg a vezetést egy hátul elvesztett labdának köszönhetően. Szerencsére a mérkőzés során ekkor vezettek utoljára. A 7. perc derekán Balázs Levi szerzett meg egy labdát az ellenféltől a kapujuk közelében, amit gyorsan a kapujukba is juttatott. A középkezdés után 14 másodpercre volt szükségük a gyíkoknak, hogy Peti hátulról jövő passzát Luca átvegye, majd Kiss Mátét megjátssza, aki a gólt be is ütötte. A harmad utolsó gólját emberelőnyös helyzetben szerezte Liazards. Egy gyors letámadásban Kiss Máté beadását a gyorsvonatként érkező Trombitás Balázs ütötte a kapuba.

A második játékrészt már a gyíkok kezdték jobban. Bódis Máté indítását Fertig Dávid vette át, tört vele kapura, majd fejezte be a folyamatot egy pontos lövéssel. Az ötödik percben aztán a Mesehősök villantak egyet, amire a 8. percben jött a gyíkok válasza. A két Levente összjátékában ezúttal Bögi Levi adta a gólpasszt a középen jól helyezkedő Balázs Levinek.


Fotó: LFT

Az utolsó harmadban már nyugodtabban játszott a Lizards. A mindig nagyon aktív Dávid most is kitett magáért. Egy szerzett labdából a 4. percben tovább növelte előnyünket, amihez egy percen belül Bögi Levente még hozzátett egyet. A hetedik percben a hazaiak megszerezték a minden harmadra beütemezett góljukat. Érdekes módon az utolsó játékrészben, mint az előző kettőben is, a kilencedik percben történt az utolsó jegyzőkönyvbe kerülő esemény. A gyíkok ekkor állították be a végeredményt Bögi Levente jóvoltából, aki Dávid passzát váltotta gólra.

Cartoon Heroes - Lizards FT 14-5 (3-1, 6-2, 5-2)
Ezt hozta is a csapat. Voltak nagyon szép megmozdulások, az adódó emberelőnyt is gólra tudták váltani a veszprémiek. Két holtpont volt a mérkőzés során. A második harmadban első felében 6 gólt kaptak a mieink egymás után. Szerencsére ekkor időt kért Kiss Zoltán edző, ami rendet rakott a fejekben, mert a második 10 percet 2-0-ra a gyíkok hozták. A második holtpont az utolsó harmadban jött el, mikorra mindenki elfáradt a csapatban. A kisebbek azért, mert Ők játszottak az U14-es mérkőzésen is, a nagyobbak pedig azért, mert így rájuk sokkal nagyobb feladat hárult ezen a meccsen.

Vasárnap Veszprémben került lebonyolításra az U14-es bajnokság utolsó mérkőzése. Nagy volt a tét, hiszen győzelem esetén a bajnoki címet is megszerezhette volna a LFT.


Fotó: LFT

Lizards FT - Ares HC 3-4 (1-1, 2-0, 0-3)

Az első harmadban csak tapogatózott mindkét csapat a pályán. A vendégek kezdtek bátrabban, de aztán a gyíkok is kezdték összekapni magukat. Mindkét oldalon 1-1 találat esett. A második játékrész már egy magabiztosabb játékot mutatott a veszprémi oldalon. Rengeteg helyzetet alakítottak ki, de abból csak kettőt sikerült gólra váltani. Az utolsó harmad is így kezdődött, de a gólok nem jöttek. Aztán a nagy erőlködésben egy védelmi hibának köszönhetően büntetőhöz jutott az Ares csapata, amit gólra is váltottak. Ez teljesen megzavarta a Lizards játékosait. Újabb két védelmi hibának köszönhetően 5 perccel a vége előtt az Ares átvette a vezetést. A Gyíkok beleadtak mindent a végén, de már nagyon erőlködött mindenki és nem sikerült gólt szerezni a zártan védekező vendégek ellen. Így a Magyar Bajnokság II. helyén zárt a csapat.

Azt kell mondjam, hogy ezzel a fiatal gárdával, ahol 3 lány is meghatározó szerepet tölt be egy fiú bajnokságban, nagyon szép teljesítmény a második hely. Természetesen alakulhatott volna ez másként is. Egy hajszálon múlt a bajnoki cím, amit nagyon sajnálunk. Ha majd jövőre visszatekintünk, akkor remélem, már csak azt fogjuk látni, hogy mit tanultunk ebből és milyen szép pillanatokat éltünk át - mondta Orosz Tamás.

Az U14-es csapat tagjai

Mezőnyjátékosok: Tóth Imre, Orosz Luca, Bódis Máté, Balázs Levente, Réti Péter, Fertig Dávid, Trombitás Anna, Bögi Levente, Pintér Márton, Tótik Loretta, Trombitás Balázs, Hajas Emma, Réti Anna, Kiss Máté, Praznovszky Pál, Kiss Csongor, Kiss Csenge, Tóth Péter, Tótik Loretta, Kiss Virág, Hajas Emma
Kapusok: Tótik Simon, Maier Péter
Edzők: Kiss Zoltán, Kovács Tamás