Kilencgólos győzelem a Pápa ellen

Jó játékkal 27-18 arányban győzött a VESC csapata az Elmax Pápa ellen az NB2-es kézilabda bajnokság 3. fordulójában.

A mérkőzést a Pápa csapata kezdte, de a veszprémi kapus, majd a sánc hárította a támadást. A másik oldalon sikerült kiharcolnunk egy hétméterest, melyet Földesi magabiztosan értékesített. A jó védekezésnek és a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően a 10. perben már 4 góllal vezetett a VESC, Major és Rideg góljával alakult 5-1-re az állás. A pápaik továbbra sem találták a veszprémi védekezés ellenszerét, két labdaszerzés után Földesi góljaival már 6 gólos volt az előny. A félidő közepére az időkérésnek köszönhetően rendezte sorait az Elmax, két gyors gól révén négy gólra csökkentették a hátrányukat, 10-6.

A félidő hátralevő részében mindkét csapat több bosszantó technikai hibát vétett, a vendégek hálóőre is többször találkozott a labdával, ennek eredményeként 12-9-es hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész Vörös kapusbravúrjaival indult, ebben a periódusban felváltva estek a gólok, így továbbra is maradt a 3-4 gólos hazai vezetés. A 38. perben még egy halvány remény felcsillant a vendégek előtt, két emberhátrányos találat révén sikerült 2 gólra felzárkózniuk, 15-13. A VESC kapust cserélt, Vörös helyére Szeghalmi állt a kapuba, szép védéseinek, valamint Földesi és Czinczás hatalmas átlövéseinek köszönhetően növelte előnyét a hazai csapat, az 50. percben 20-13 állt az eredményjelzőn.

Egy kettős emberelőnyt kihasználva a pápaiak még egy utolsó rohamot indítottak, de 5 gólnál közelebb nem kerültek a veszprémi csapathoz. A mérkőzés végére a VESC ismét belelendült, zsinórban lőtt öt góljuk révén 11 gólra növelték az előnyüket, 27-16. Az utolsó percben két gyors pápai góllal kialakult a mérkőzés végeredménye, 27-18 arányban győzött a Veszprémi Egyetem csapata a lelkes fiatalokból álló Elmax Pápa ellen.

Zsinórban harmadik hazai mérkőzésén a második sikerét  gyűjtötte be a veszprémi gárda, a szép számban megjelent nézősereg remek védekezésnek és szép góloknak tapsolhatott, remélhetőleg a srácok tudják tartani ezt a jó formát, és szombaton Nagykanizsáról is elhozzák a két bajnoki pontot.

Veszprémi Egyetem SC - Elmax Pápa 27-18 (12-9)

Veszprém Stadion, Munkacsarnok, 150 néző

VESC: VÖRÖS – Wilhelm, CZINCZÁS 8, FÖLDESI 11, Angyal, Rideg 2, Farkas 2. Csere: SZEGHALMI (kapus), Mayer 1, Németh 1, Major 1, Bakos 1, Zsirai. Edző: Huszti Géza

Hétméteresek: 5/5 ill. 4/4.
Kiállítások: 8 perc ill. 12 perc.

További eredmények:
Nagykanizsai Izzó SE - Unitranscoop-Győrújbarát KSE 26 : 24
Komáromi AC - Szentgotthárdi KK 30 : 23
Georgikon DSE - Ácsi Kinizsi SC 29:32