Visszavágtak a Gyíkok

A Lizards Floorball Team U15-ös csapata számára eljött a visszavágási lehetőség a tavalyi utolsó bajnoki fordulóban elszenvedett vereség után.

A hazaiak kezdeményeztek a mérkőzés elejétől fogva. A második perc végén meg is született az első gól Fertig Dávid pontos lövéséből. A továbbiakban is maradt a Lizards nyomás, de nem sikerült a jól összezáró Ares védelmet feltörni. A kialakított helyzetek pedig rendre kimaradtak. Ez meg is bosszulta magát, mert a nyolcadik perc elején aztán sikerült egyenlíteniük a vendégeknek egy eladott labdának köszönhetően.


Fotó: Lizards FT

A második harmad elején sem változott semmi. Az első sor folyamatosan nyomás alatt tartotta az érdi csapat kapuját, de csak nem jött a következő gól. Ez ismét megbosszulta magát és a 6. percben a vendégek jutottak egy gólos előnyhöz egy újabb hibát kihasználva. A játékrész hajrájában megrázta magát a Lizards. Először Praznovszky Pál egyenlített Orosz Luca szabadütéséből, majd 2 percre rá Tóth Imre pontos passzát váltotta gólra Fertig Dávid.

Az utolsó harmad szinte tökéletes másolata volt a középsőnek. A 6. percben az Ares csapata kiegyenlített Kovács Benjamin góljával, amire a 10. perc hajrájában Fertig Dávid válaszolt Praznovszky Pali passzából. Ekkor Kiss Zoltán edző időt kért, hogy kicsit megnyugodjanak a gyíkok és átbeszéljék az utolsó 5 perc taktikáját az egy gólos vezetés tudatában. Látszott is a középkezdés után, hogy már nem támadtak olyan intenzíven a hazaiak, arra törekedtek, hogy biztosan tartsák a labdát, ne adjanak esélyt a gólszerzésre ellenfelüknek. Így is leginkább az Ares térfelén tartózkodott a labda, amit Ők próbáltak minden áron megszerezni. A nagy hajtásban aztán Ők is hibáztak, amit Balázs Levente tudott kihasználni Bögi Levi passzából beállítva a végeredményt fél perccel a meccs lefújása előtt.

Lizards Floorball Team - Ares Hockey Club 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)

Keret: Praznovszky Pál (1+2), Balászs Levente (1+0), Tóth Imre (0+1), Orosz Luca (0+1), Fertig Dávid (3+0), Réti Péter, Tótik Simon, Trombitás Anna, Bögi Levente (0+1), Trombitás Balázs
tartalék: Maier Péter
Edző: Kiss Zoltán