Győzelem a visszavágón

Az idegenbeli siker után Veszprémben is megszerezte a győzelmet a Lizards Floorball Team U15-ös csapata a Phoenix ellen.

A mérkőzés kezdetén úgy látszott a budapesti gárda ott tudja folytatni, ahol múlt héten abbahagyta. Letámadtak egész pályán, ezzel hibára kényszerítve a gyíkokat. Szerencsére emlékeztek a hazaiak, hogy mit tanultak Ők az előző heti mérkőzésből. A labdakihozatal egyre jobban működött. A 2. perc közepén mégis a Phoenix szerezte meg a vezetést egy hibának köszönhetően. A gyíkokat gyorsan kijózanította a bekapott gól és 20 másodperc múlva ki is egyenlítettek Bögi Levente révén. A harmad hajrájában aztán Tótik Simon pontos kidobással hozta helyzetbe Orosz Lucát, aki a kapuba juttatta a labdát.


Fotó: Lizards FT

A második játékrész a vendégek számára indult újra jobban. Nem telt el egy perc és kiegyenlítettek. A gyíkok válaszára a harmadik percig kellett várni. Ez alkalommal Orosz Luca hozta helyzetbe Balázs Leventét, akinek sikerült befejezni a támadást. A játékrész végéig újabb két Orosz Luca gól született. Az elsőt 4-4-es felállásnál szerezte Praznovszky Pali passzából, majd 15 másodperccel a vége előtt a saját térfeléről megindulva végigvitte a labdát a védők között és közép távolról belőtte a gólt.

Az utolsó harmadra újra kiélezett lett a küzdelem. Nem találták a gyíkok a rést a Phoenix pajzsán és Ők sem tudtak az ellentámadásokból gólt szerezni. A végeredményt jelentő utolsó gólt megint Luca harcolta ki, aki egy már veszettnek hitt labdát mégis beért és a középre adása végül egy védőről jutott a hálóba.
Egy izgalmas, jó hangulatú mérkőzést láthattunk, ahol mindkét csapat jól teljesített. Talán az döntött a hazaiak javára, hogy volt 2-3 olyan húzó ember, aki meghalt a pályán, ha kellett és vitte a csapatot a hátán. A két legkiemelkedőbb a csapatból Praznovszky Pál és Orosz Luca volt ezen a napon.

Lizards Floorball Team - Phoenix Fireball SE 6-2 (2-1, 3-1, 1-0)

Lizards: Praznovszky Pál (0+1), Balászs Levente (1+0), Tóth Imre, Orosz Luca (3+1), Réti Péter, Trombitás Anna, Bögi Levente (1+0), Kiss Máté, kapus: Tótik Simon (0+1)