Hozták a kötelezőt idegenben

Kiütéses 14:2-es győzelmet aratott a Lizards Floorball Team U15-ös csapata Gödön.

A csapat sikeresen megőrizte múlt heti formáját. Nem vártunk nagy izgalmakat a sokkal fiatalabb gyerekekkel felálló gödi alakulat ellen. Ezért úgy készült Kiss Zoltán edző, hogy a tartalék kapusunk véd, és Tótik Simon újra játszhat a mezőnyben egy mérkőzés erejéig.
Ez végül csak részben valósult meg mivel kisegítettük ellenfelünket kapussal. Így Simi védett két harmadot a Csokonai kapujában, majd az utolsó harmadra Imi térdepelt az ellenfél kapujába.

Az első harmad mégis kicsit döcögősre sikerült. A gyíkok uralták a játékot, de a sok helyzetből végül csak kettőt sikerült gólra váltani. Először Balázs Levi, majd egy szép összjáték végén Bögi Levi passzából Fertig Dávid találta meg az utat a gólvonal mögé.


Fotók: Lizards FT

A 2. játékrész aztán egy meglepetéssel kezdődött. Simi szépen indította a folyamatosan gyors megindulásokkal próbálkozó Csokonai egyik ifjú játékosát, aki mag mögött hagyta az elaludt védőinket és megszerezte csapata első gólját. Az egész mérkőzésen látható volt, hogy nem a védekezésre helyezte a hangsúlyt a veszprémi csapat, aminek köszönhető a kapott első gól is és a harmad végén bekapott szabadütés gól is.

A két hazai gól között született 4 vendég találat is. Az első gólt egyből kettős emberhátrányban szerezték a bakonyiak. Balázs Levit vitte előre a lelkesedése, labdát szerzett még a támadó harmadban és mindenkit maga mögött hagyva lőtte a kapus mellett a labdát a hálóba. Született még egy gól emberhátrányból, a kiállításról visszatérő Orosz Lucát találta meg egy pontos passzal Balázs Levi.

Ezután a két Leventa összjátéka eredményezett gólt. Balázs Levi passzolt a sarokból vissza a jól érkező Bögi Leventének. Végül egy újabb Balázs Leventa passzból Fertig Dávid szerezte a gyíkok hatodik gólját.

Az utolsó játékrészre aztán elfáradtak a fiatal házigazdák, a vendégek pedig egyre többször tudták gólra váltani a helyzeteket. A játékrész felénél aztán bekövetkezett az, amire az egész csapat játszott, Tótik Simon kapusunk gólt szerzett Balázs Levent passzából, amit még meg tudott fejelni azzal, hogy később adott egy gólpasszt Trombitás Balázsnak.

Összességében egy nagyon jó játékot láthattunk, jó csapatmunkával, látszott, hogy a gyerekeken nincs teher, felszabadultan játszanak. Szerintem a hazaiak is tudtak tanulni a mérkőzésből és nem hagyták el a pályát keserű szájízzel - számol be Orosz Tamás.

Csokonai Floorball Team - Lizards Floorball Team 2-14 (0-2, 2-4, 0-8)

Csapat: Praznovszky Pál, Balázs Levente (3+4), Tóth Imre, Orosz Luca (1+2), Fertig Dávid (5+0), Tótik Simon (1+1), Trombitás Anna (1+0), Bögi Levente (2+2), Trombitás Balázs (1+1), kapus: Maier Péter
Edző: Kiss Zoltán