Akarsz bajnok lenni a diákolimpián?

Április 12-én rendezi a Veszprémi Kerékpáros Egyesület a Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntõt a Veszprém, Zala és Somogy megyei általános és középiskolás diákok részére. A verseny tétje az országos döntõbe jutás, ami júniusban ismét Veszprémben lesz.

A Gulya-dombon rendezendõ területi diákolimpia rendezésébe a tavalyihoz hasonlóan kettõs céllal vágnak bele. Az egyik a válogatás, hogy a legjobbak továbbjuthassanak az országos döntõbe, a másik pedig az, hogy a verseny után kedvet kapó diákok az egyesület utánpótlás edzéseihez csatlakozhassanak.


Fotók: KeZso

A versenyen elõreláthatólag mintegy 150-200 gyermek indul. A kettõ részbõl álló verseny délelõtt egy ügyességi pálya teljesítésével kezdõdik, az itt gyûjtött hibapontok alapján kerülnek majd indításra a körversenyen. A rendezõ egyesület külön versenyt hirdetett a veszprémi iskolák között, a három legtöbb résztvevõt indító tanár és csoportja értékes balatonfûzfõi Balatoni Bob és Sobri Jóska kalandpark belépõket vagy Haribo gumicukrot nyernek.

"Tavalyhoz képest újítás, hogy országosan hét területi döntõrõl juthatnak tovább a gyerekek és mindenütt egységes szabályok szerint versenyezhetnek. A szabályok mellett az ügyességi verseny feladatai is szabványosításra kerültek, így nem érheti meglepetés a diákokat. Ennek a másik nagy elõnye az, hogy elõre lehet készülni rá és ez a gyakorlás nagyon hasznos lesz függetlenül a diákolimpián való szerepléstõl." - avatott be bennünket a részletekbe Bokros Manassé, utánpótlás sportvezetõ.

Az utóbbi hetekben többen is érdeklõdtek a diákolimpia iránt, ami örömteli, hiszen az emberek fontosnak tartják és várják a folytatást. Nekik javasoljuk, hogy a versenyrõl a www.mtbsuli.hu oldalon informálódjanak és készüljenek az ott is megtalálható ügyességi feladatokra.