Karmester nélkül is játszott a zenekar

Izgalmas mérkőzésen nyert a Veszprém 28-24-re első hazai mérkőzésén. A bakonyi csapat legjobbja Momir Ilic, akit nem egyszer kellett lefognia a többieknek, annyira fel volt paprikázva a mérkőzésen.

Carlos Ortega hét eleji menesztése utáni első mérkőzését játszotta hazai pályán az MVM Veszprém. A Kielt is legyőző Flensburgot fogadták a pirosak. A B közép közös bevonulással, lufival és óriás transzparenssel valamint „Köszönjük Ortega mester!” molinóval köszönték meg a spanyol vezetőedzőnek eddigi munkáját. A mérkőzés elején percekig a nevét skandálták. A játékosokon is látszott, hogy le vannak törve, egykedvűen mozogtak a bemutatás alatt és villámmosolyt küldtek a nézőtérre nevük említésekor, a kimaradó ezúttal Gulyás Péter volt.


Képgaléria a cikk végén

Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, Eggert első percben szerzett találatával a hetedik percig egygólos előnyben voltak, majd a Veszprém egy 4:0-s sorozattal átvette a vezetést. A 20. minitumig nagyjából tartották is az előnyt, sőt, Nilsson, Nagy és Lékai találatával 14-9 volt az állás. Amint azonban kiengedtek, már le is csapott a Flensburg, a félidőre visszakapaszkodtak egy gólra.

15-14-ről aztán a szünet után egy újabb triplával húzott el a Veszprém, a vendégek azonban szívósnak bizonyultak, a 48. percre ismét ott voltak a bakonyiak nyakában. Ezen a mérkőzésen már jóval több lehetőséghez jutott Palmarsson és Lékai is, Chema Rodriguez végig a kispadon ült, egy percre sem állt be, hasonlóképpen Renato Sulic. Sabaté edző kérdésre elmondta, ő döntött így, szerinte a lehető legjobb játékosokat küldte ma pályára.

A 40. percben a kezdő Mikler átadta a stafétabotot Alilovicnak, aki kitűnően szállt be a játékba, a fontos pillanatokban védett, így bár 10 perccel a lefújás előtt még nemhogy a döntetlen, de a németek győzelme is erősen benne volt a pakliban, az utolsó 5 percben ötöt lőttek egymás után a vendéglátó játékosai, így esélyt sem hagyva, 28-24-es végeredménnyel hozták el a két pontot. Hogy a szurkolók keretbe foglalják a mérkőzést, a lefújás után Sabaté edző nevét skandálták.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Palmarsson elmondta, nehéz hét áll mögöttük, de minden bizalmukat az edzőbe vetették és ez kifizetődő is volt. Xavi megköszönte a dicsérő szavakat, de könnyes szemekkel elmondta, ez a győzelem nem rajta múlt, a játékosok és a korábbi edző, Carlos Ortega munkáját dicséri.

Köszönjük, Ortega mester!

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Gratulálok a Veszprémnek, nagyon együtt voltak, egy csapatként nyertek. Elégedett vagyok a csapatommal, majdnem végig tökéletesen játszottunk. Ebben a csarnokban nagyon nehéz játszani, ha Veszprémben szeretnél nyerni vagy pontot szerezni, nem lazíthatsz.

Tobias Karlsson: Talán nem vagyok annyira elégedett, mint az edzőnk. Voltak nagyon jó periódusaink, talán esélyünk is lett volna a győzelemre. Túl sok hibát vétettünk, készülünk a következő találkozóra, megpróbáljuk még jobban odatenni magunkat.

Javier Sabate: Szerintem a Flensburg van most a legjobb formában. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sokat futottunk. Nagyon fontos megemlíteni, hogy csak egy beállóst tudtak játszatni, ami megkönnyítette mind a védekezésünket, mind a támadásainkat. Alilovic jól tudott beállni a második félidőben, fontos pillanatokban védett. Semmi különlegeset nem tettem, csak a játékosok és a korábbi edző munkáját dicséri a győzelem, nem engem. Sulic nem sérült, úgy gondolom, hogy a legmegfelelőbb emberek játszottak a mai mérkőzésen.

Aron Palmarsson: Eddig csak ellenem szurkoltak ennyire, ezért kifejezetten jó érzés volt végre úgy pályán lenni, hogy nekem is szól a taps. 20 perc után kicsit kiengedtünk, de rájöttünk, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak. Nehéz mérkőzés volt, de nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Nehéz hét volt, de minden bizalmunkat Sabatéba helyeztük és az egész csapat mögé állt.

MVM Veszprém - SG Flensburg Handewitt 28:24 (15:14)

Veszprém, vezette: Zotin, Volodkov (oroszok)

Veszprém: Mikler Roland  - Aron Palmarsson 4, Christian Zeitz 3, Nagy László 4, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic, Iváncsik Gergő 1, csere: Mrko Alilovic (kapus), Gasper Marguc, Momir Ilic 9/5, Cristian Ugalde 3, Andreas Nilsson 2, Lékai Máté 2,Ivan Sliskovic
Vezetőedző: Javier Sabate

Flensburg: Mattias Andersson - Lasse Svan 1, Petar Djordic 1, Henrik Toft Hansen 3, Rasmus Lauge Schmidt 3, Jim Gottfridsson 2, Anders Eggert 4/2, csere: Kevin Möller (kapus), Tobias Karlsson, Johan Mikael Jakobsson 2, Thomas Mogensen, Kentin Mahe 4, Holger Glandorf 2, Bogdan Radivojevic, Hampus Wanne 1
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Hétméteresek: 6/5, illetve 3/2
Kiállítások: 2 perc, illetve 2 perc

galeria_557

Képgaléria