Újabb EK érmek Bécsi Nikolettől

A karlovaci Kick-box Európa Kupán remekül szerepeltek a veszprémi versenyzők, két ezüst- és négy bronzéremig jutottak.

A versenyszezon első állomása a Horvátországban megrendezésre kerülő Karlovac Európa Kupa volt. Az esemény idén három napon keresztül mintegy 21 ország 159 klubjának 1538 nevezését fogadta.

A Veszprémi Thai boksz SE versenyzői a karlovaci Kick-box Európa Kupán mérették meg magukat. Már az első napon Bécsi Nikolett Grand Champion, abszolút (súlycsoport nélküli) versenyszámban való fellépése bronzérmet eredményezett. Nikolett a legkönnyebb felnőtt női csoportban versenyez, 49 kg súllyal mérlegelt. A versenyzők dolgát igencsak megnehezítette, hogy ez a kategória éjfél előtt pár perccel fejeződött be, másnap reggel 9-kor pedig már kezdődött is a következő versenynap, ahol Nikolett két számban volt érdekelt. Ezek is a nap végéig tartottak annak ellenére, hogy nyolc páston folytak szünet nélkül a küzdelmek a legkisebb gyermek versenyzőktől a veterán 40 év feletti korosztályig. A veteránok között Vajky László személyében, szintén érintett volt a veszprémi küldöttség. Ezt a napot Nikolett két bronzéremmel zárta, míg Vajky László szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A verseny utolsó napján is késő éjszakába nyúltak a küzdelmek, pedig két ringgel is kiegészült a verseny helyszíne, ahol FULKONTAKT-tól a K1-ig újabb versenyszámokkal egészültek ki a tatamin folyó LIGHT KONTAKT és KICK LIGHT versenyszámok.

Vasárnap már csak Nikolett volt érdekelt két kategóriában a veszprémiek közül. aki ezen a napon az éjszakai rossz alvás miatt rendkívül görcsös, feszült volt, ami a mozgásán is meglátszott a bemelegítésnél. Gyors segítségre, váltásra volt szükség. Az orvosi háttér, sportpszichológusi segítség révén sikerült átlépni ezt a nehézséget is. Az eső kategóriában ezüstérmet szerzett annak ellenére, hogy egy kellemetlen esése is volt ellenfele páston kívüli, „Állj!” utáni szabálytalanságának köszönhetően, ami rányomta bélyegét a hátralevő meneteire. A megszerzett két ezüst- és három bronzérem kiemelkedő teljesítménynek számít.