Rögbi tornát rendeztek Veszprémben

Az olimpiai palettára is felkerült csapatsport képviselői látogattak hétvégén Veszprémbe, nálunk még kissé ismeretlen a sportág.

Az időjárás kegyeibe fogadta a május 20-án, csütörtökön Veszprémbe látogató egyetemista és főiskolás rögbiseket. Az olimpiai sportágak közé felvett hetes rögbi mind nemzetközileg, mind hazánkban egyre népszerűbb, így nem meglepő, hogy hat csapat is részt vett a MEFS (Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség) veszprémi fordulóján.

Az Egyetemi Stadionban megrendezett torna remek hangulatban zajlott és egyre magasabb színvonalú meccseket láthattunk. A döntőbe kétség kívül a két legerősebb csapat, az Általános Vállalkozási Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem jutott, ahol a nap legjobb meccsén, 2 célos hátrányból fordítva végül a Csongrád megyeiek nyertek a láthatóan elfáradt budapestiek ellen, és ezzel az első veszprémi rögbi tornát is megnyerték.


Fotó: partyponty.hu

Örvendetes volt az újonc Óbudai Egyetem szereplése, mely a vártnál nagyobb harcra késztette ellenfeleit, de dicséret járt minden megjelent csapatnak, mert méltán képviselték a rögbis társadalmat a királynék városában, és jelenlétükkel emelték az torna színvonalát.

Eredmények

A csoport:
SZTE-Óbuda 31:5
SZIE-Óbuda 41:0
SZTE-SZIE 19:10

B csoport:
ÁVF-SZTE II. 43:0
DUF-SZTE II. 36:5
ÁVF-DUF 21:5

Helyosztók:
5. helyért:
Óbuda-SZTE II. 5:17
3. helyért:
SZIE-DUF 40:12
1. helyért:
SZTE-ÁVF 22:14

Legtöbb célt szerző játékosok

1. Szélpál Tamás (SZTE) 6 cél
2. Viktorik Norbert (ÁVF) 5 cél
3. Kenéz Árpád (SZIE) 4 cél