Gázolt a Wildfires - Wildfires – Wolverines 28:6

Végig uralták a Rozsomákok elleni mérkőzést a Futótüzek, és elsöprő győzelmet arattak hazai pályán, a tikkasztó hőségben.

Az érmefeldobást követően a veszprémiek a visszahordást választották, de a támadás végén puntolásra kényszerültek. A punt jól sikerült, majd 3. és 13-nál visszaszerezhették volna a támadás jogát, de Piroska Norbert egy 33 yardos futást produkált, így kijött a szorongatott helyzetből a Jászberény. Nem tudott veszélyes támadást vezetni a vendég csapat, a hazai oldalon viszont két elkapás is csak egy hajszálon múlott. Egy újabb remek veszprémi punt és egy veszélytelen jászberényi támadás után végre megszületett az első hazai touch down. Cziszel Gergő egy majd 40 yardos indítást kapott el magabiztosan, és 10 yardon belülre hozta fel csapatát. Harmadik kísérletre Krosenczki Imre bevitte a labdát a célterületre, majd az extra pontot Storcz András szerezte meg. (7:0)

A második negyed egy veszprémi interceptionnel indult, Takács Balázs Károly szerezte meg a labdát. Egy-egy sikertelen támadási kísérlet után Krosencz Imre közel 20 yardos passzal kínálta meg Cziszel Gergőt, de a támadók egy block in the back szabálytalanságot követtek el, aminek 10 yardos büntetés lett a következménye. Két sikeres first downt követően az ellenfél 40 yardos vonalához ért a Wildfires, ahol Storcz András remekül lerázta védőit, és megszerezte a második veszprémi touch downt. (13:0) Egypontos extrához álltak fel a hazaiak, de egy elrontott snap után Cziszel Gergő felkapta az így szabaddá vált labdát, és két pontért bevitte a célterületre. (15:0)

A folytatásban igyekezett felzárkózni a Jászberény, több sikeres first downt elérve haladtak a veszprémi célterület felé, Bábosik Dénes 35 yardos elkapása után már csak 25 yard választotta el a Rozsomákokat a pontszerzéstől. 2. és 10-nél azonban Rábel László kiverte a bizonytalankodó irányító kezéből a labdát, majd felkapta, és meg sem állt az ellenfél end zone-jáig. Az extra pont előkészítése rosszul sikerült, de így is a szünet végére tetemes előnyre tettek szert a Futótüzek. (21:0)

A szünetben a Golding Táncsport Egyesület moderntánc bemutatóval szórakoztatta a közönséget. A harmadik negyedben a mezőnyjáték dominált, az óriási küzdelemben több sérülés és súlyos szabálytalanság is történt. Mindjárt a negyed kezdete után a Jászberény irányítója egy szép veszprémi sack következtében lesérült. A vendégeknek sikerült eljutnia a red zone-ig, amihez egy durva szabálytalanságból következő 15 yardos büntetés is hozzájárult. A veszprémi védelem nagyszerű munkával visszaszerezte a támadás jogát, majd Kiss Lajos remek futásokkal hozta egyre kedvezőbb helyzetbe a hazaiakat. Két 15 yardos jászberényi szabálytalanságnak köszönhetően a red zoneba jutott Wildfires, és Nagy Lajos újabb hazai touch downt szerzett, és Storcz András extrája is sikeres volt. (28:0)

A veszprémi defense a záró negyedben is remekül teljesített, már-már úgy tűnt, hogy a vendégek a mai napon nem fognak tudni pontot szerezni. Egy eladott labda azonban helyzetbe hozta a Wolverinest, az irányító kezéből kiütött labdát Nagy László elkapta, és bevitte a veszprémi célterületre. (28:6) A vendégek extra kísérlete sikertelen volt. A meccs végén játéklehetőséget kapott a veszprémiek második számú irányítója, Rábel Péter, akinek volt is néhány sikeres oldalpassza, és egészen a vendégek 15 yardos vonaláig vezette csapatát. Ebből azonban pont nem született, maradt az így is tekintélyes veszprémi győzelem.

Értékes és megérdemelt diadalt aratottak a Futótüzek, három vereség után megszerezték első győzelmüket. Még két mérkőzés vár rájuk az idei bajnokságban, augusztusban az Újpest otthonában vendégszerepelnek, majd az Eger Heroest fogadják.

- Fontos győzelmet arattunk, ezzel a játékkal jó esélyünk van a középmezőnyben végezni, és a 3:3-as mérkőzésarányt elérni. Rengeteget készültünk a Jászberény ellen, a korábbi mérkőzéseikről készült videókat elemeztük, ami alapján sikerült jól megszervezni a védelmünket. Korábban nem fordult elő, hogy a támadás szervezésében is részt vettem, de ezúttal az elemzésekből adódóan több playt is hívtam. Szeretnénk megverni az Újpestet és az Egert is, ezért kemény nyári felkészülés vár ránk – értékelt Kurucz Csaba, a Wildfires defense edzője.

Veszprém Wildfires – Jászberény Wolverines 28:6