Titans győzelem Veszprémben

Jó mérkőzésen kétszer is vezettek a Futótüzek, de a rutinosabb fővárosi gárda tízpontos győzelmet aratott.

Kissé idegesen, pontatlanul kezdett mindkét csapat, aminek egy nagyon sok hibával tarkított első negyed lett a kövekezménye. Támadásban nem jutottak sokáig a csapatok, egy-egy first downt követően puntolásra kényszerültek. Egy remek field góllal Storcz András révén a Wildfires szerezte meg a vezetést 27 yardról, ezzel támadásra kényszeríttette az ellenfelet. (3:0)

A Titans azonban nem tudott gyorsan válaszolni, továbbra is a kapkodás és büntetések sorozata jellemezte a játékot, holding és illegális formáció is előfordult, majd egy facemasknek köszönhetően a fővárosiak kerültek helyzetbe. A Wildfires 15 yardos büntetése 10 yardon belülre hozta fel a Titánokat, akik jól ki is használták a lehetőséget, Huri Tamás elkapása touch downt, Pataki János extrája pedig plusz egy pontot ért. (3:7)

Néhány perc állt már csak rendelkezésre a félidőből a veszprémiek számára, de nem adták fel, és egy sikeres hosszú futó- és passzjátékkal eljutottak a Titans 30 yardjáig. Krosencz Imre irányító egy trükkös playt húzott meg: Császár Gábor futással indult, majd hirtelen megállt, és Storcz Andrásnak passzolt, aki megszabadult védőitől, és touch downt vitt be, visszaszerezve ezzel a félidő végére a hazaiaknak a vezetést. (10:7)

A második játékrész szintén nagyon izgalmas és büntetésekkel tarkított volt. A harmadik negyed nem tartozott a leggólgazdagabbak közé, viszont egy ötletes fővárosi támadást hozott. A negyed első felében felváltva puntolásra kényszerültek a csapatok, majd szépen fokozatosan first downokkal haladt előre a Titans. Egy fegyelmezetlenségből származó büntetés tovább nehezítette a veszprémiek dolgát, már csak 3 yardra volt az ellenfél a célterülettől. Drajkó Attila bevitte a touch downt, majd nem a biztosabb egy pontot, hanem egy trükkös támadást választottak a Titánok, és Wágner Olivér sikeres szélső futásával bevitték a labdát két pontért. (10:15)

Az utolsó negyedben mindent megtett a győzelemért a veszprémi együttes, egy remek visszahordás után Storcz András egy majd 50 yardos mezőnygóllal szépített. (13:15) Ezután újra a mezőnyjáték és a szabálytalanságok domináltak, végül a Titans jobban összpontosított és Wágner Olivér egy értékes touch downt szerzett. Az extánál ismét nem elégedett meg a vendég csapat az egy ponttal, Fábián Krisztián kapta el Wágner Olivér passzát. (13:23)

A fővárosi támadásra már nem tudott válaszolni a Wildfires, így a rutinosabb Titans nyert. A bírók folyamatosan tördelték a játékot, és a büntetések is közrejátszottak a veszprémi vereségben, de az elveszített mérkőzés természetesen nem írható teljes mértékben a sokat hibázó játékvezetés számlájára. Szombaton a Jászberény Wolverines ellen javíthat a csapat ismét hazai pályán.

Veszprém Wildfires – Budapest Titans 13-23

galeria_36

Képgaléria