Hudi Ákos vb-ezüstérmes

A VEDAC kalapácsvetője a második helyet szerezte meg a kanadai Monctonban rendezett junior világbajnokságon.

A július 7-én, Veszprémben rendezett U-20 Válogatott Viadalon Hudi Ákos a világ idei legjobbját dobta, 81,15 méteres egyéni csúcsával megerősítette helyét a világranglistán, ami már sejtette a kiváló világbajnoki szereplést.

A világbajnokság pénteki selejtezőjében már Hudi első dobása elég volt ahhoz, hogy a legjobb eredménnyel (76,62 méter) kvalifikálja magát a vasárnapi döntőbe, ahol éremesélyesként állhatott a dobókörbe.

A nagy ellenfél, az amerikai Connor McCullough a döntőben háromszor is 80 méter fölé repítette a kalapácsot, 80,79 méterrel az élre állt, és sikerült is megtartania az előnyét. Hudi Ákos első dobása bizonyult a legjobbnak, 78,37 méterrel a dobogó második fokára állhatott.

A veszprémi kiválóság idén tölti be 19. életévét, és a magyar atlétika egyik legnagyobb reménysége. Idén már aligha szárnyallja túl bárki is a néhány héttel ezelőtti 81,15 méteres teljesítményét, így a vb-ezüstérem mellett vélhetően a világ idei legnagyobb dobása is Hudi Ákos nevéhez fűződik. Jövőre az Utánpótlás Európa-bajnokságon bizonyíthat, és nagy valószínűséggel hamarosan felnőtt világversenyen is láthatjuk.