Sportévet nyitott a város

Veszprém legjobb sportolóit, edzőit, sportvezetői díjazták a hagyományos városi sportévnyitó ünnepségen.


Képgaléria a cikk végén

A Veszprémi Agórában tartotta hagyományos sportévnyitó ünnepségét Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata. Porga Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket, méltatta a sportegyesületek tevékenységét és a legeredményesebb sportolók teljesítményét.

Elsőként a Veszprém Város Sportjáért elismerések átadására került sor. Díjat vehetett át Sikos László, az 1. Futsal Club Veszprém elnökségi tagja, Janku Ferenc, a Centrum Sport Egyesület alapító elnöke, Kelemen Miklós, a Veszprémi Foci Centrum USE edzője, valamint posztumusz díjjal ismerték el Körmendi Ferenc, a Veszprémi Thai-Box SE egykori vezetőedzőjének életművét.

A 2018-as év veszprémi sportpillanatának díjátadása következett. A három mértékadó veszprémi hírportál - a Vehirsport.hu, a Veol.hu és az ötletgazda Hajráveszprém.hu - olvasói adhatták le a szavazataikat. A harmadik helyen a Ninja Warrior győztese, Strommer Soma végzett, a második helyet az 1. Futsal Club Veszprém szerezte meg Haladás idegenbeli legyőzésével, a győztes pedig két Európa-bajnoki címet is begyűjtő Rasovszky Krisztóf lett.

A szenior korú sportolók kategóriájában díjat vehetett át Csatári János, Csonti Rudolf, Dr. Schindlerné Kiss Katalin és Dr. Keszthelyi Csaba, a TOP-GYM SE világbajnokai, Gosztolai Mária, a VEDAC 2018-ban háromszoros szenior világbajnoka, Strommer László, a Veszprémi Sportmászó egyesület magyar bajnok és válogatott falmászója és Tóth László, a Bakony Kendo és Iaido Club Veszprém versenyzője.

Az utánpótlás korú sportolók kategóriában díjazták Bartos Bonita Kírát, a Veszprémi Shotokan Karate Club Európa-kupa győztes karatékáját, Kövér Fannit, a VEDAC többszörös magyar bajnok, 2018 legeredményesebb serdülő atlétáját, Poharánszki Annát, a VEDAC többszörös magyar bajnok távolugróját, Kalocsai Pétert, az Ász Veszprémi Teniszezők Klubjának többszörös magyar bajnokát, Molnár Attilát és Varga Grétát, az SVSE magyar bajnok futóit, Molnár Lizát, a VTC magyar bajnok tornászát, Vályi Kevét, a Szivárvány SE magyar bajnok úszóját.

Polgármesteri különdíjban részesült Máté Fanni Szabina, magyar bajnok, junior világbajnoki résztvevő gerelyhajítója, Felber Kata Zselyke, az SVSE gyermek válogatott futója, Vass Szilárd korosztályos válogatott labdarúgó, Laczkó Benedek Vajk és Nagy Gergő Donát, a Centrum DSE sportolói, Kutasi Hanna, a Balaton Fitness tornásza, a kiemelkedő utánpótlás nevelési munkát végző Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sport Egyesület és Fodor András, a Veszprémi Triatlon Egylet sportolója.

A díjátadó programjában a felnőtt kategória díjazása következett. A női kategóriában meglepetésre a 2018-ban komolyabb nemzetközi eredményt nem produkáló, az európai ranglistán mindössze 76. Bartha-Kéri Bianka lett az első, megelőzve a Kick-Box Európa-bajnok Bécsi Nikolettet és a Taekwondo Európa-bajnok Mucsy Petrát. Érdekesség, hogy a Veszprém Megye legjobb európai ranglistahelyezésével (35.) rendelkező Orbán Éva kalapácsvető nem fért be a legjobb három közé.

A férfiaknál ennél jóval egyértelműbb volt a helyzet a győztes tekintetében. Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub kétszeres Európa-bajnoka végzett az élen, Strommer Soma, a Veszprémi Sportmászó Egyesület falmászója lett a második, és Kónya Ádám, a Veszprémi Sí Egylet sportolója a harmadik.

Csapat kategóriában a Telekom Veszprém vehette át a legjobbnak járó díjat, a második helyen az 1. Futsal Club Veszprém végzett, míg a harmadik helyezést a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata csípte el.

Képgaléria