A lényeg: a két pont

Zsinórban harmadik győzelmét aratta a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoportban, pedig tegnap nem mindig találták önmagukat, összességében elmaradtak a valós tudásuktól, de ami a legfontosabb, hogy nyertek.


Fotó: archív

A megyei rangadó esélyesének a hazaiak számítottak, akik már az elején fogcsikorgatva harcoltak és hibáktól kísértve játszottak, mintha nem koncentráltak volna kellőképpen (3-3). Később is hoztak rossz döntéseket, képtelenek voltak precízen végrehajtani azt, amit a hétközi tréningeken gyakoroltak, amit a kezdés előtt megbeszéltek, ezzel negyedóráig önmagukat hozták nehéz helyzetbe (…szerencsére az ellent nem juttatták lépéselőnyhöz, 6-6). Az első félidő hátralévő részében aztán felszabadultabban viaskodtak, feljavult a „műsoruk”, meglelték a keresett ritmust – és Szász-kapusban is több lövés akadt el (10-6). A fordulás után sem volt eszeveszett az iram, Tombor-edző cserékkel próbált frissíteni, de a szakember nem volt elégedett, mert az övéi nem tudták tovább növelni a különbséget: időnként problémákba ütköztek a taktikai elképzelések megvalósítását illetően (12-9). Ha a „helyzetbe hozott”, tízedik helyen álló tópartiak kicsivel jobbak és rutinosabbak, még inkább kihasználják a tálcán kínált lehetőségeket; szívósan kapaszkodva így is becsülettel igyekeztek: csökkentették is a hátrányukat (16-14). A tanulságos találkozó a folytatásban újabb és ellentétes periódussal szolgált, a mieink ügyesen elkezdték megoldani a rájuk bízott feladatokat, a támadások gördülékenyebbek lettek, míg a befejezések pontosabbak: ismét érvényesült az akaratuk. Végül Hári Leventéék újabb sikerét nem fenyegette veszély, más kérdés, hogy a vártnál nehezebben diadalmaskodtak. Az egy mérkőzéssel többet vívott, az előző öt fellépésükön nyolc pontot szerzett veszprémiek immáron negyedikek a tabellán, s ha a tavaszi produkciójukra rátesznek még egy-két lapáttal, a dobogóra is felkéredzkedhetnek.

Tombor Csaba: Ma nem sok pozitívum volt a játékunkban, mélyen a tudásunk alatt kézilabdáztunk, leginkább annak örülök, hogy itthon tartottuk a pontokat. Rosszul mentünk bele a bajnokiba, s ez rányomta bélyegét a későbbi teljesítményünkre. Bebizonyosodott, hogy egyetlen riválist sem szabad félvállról venni, ez jó lecke volt számunkra. Akadtak öt-nyolc percig tartott remek szakaszaink, amiket hasonló időtartamú rövidzárlatok követtek. Megyünk tovább, hiszem, hogy a mai játékunk dacára jó irányba tartunk.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Balatonfüredi KSE U21 23-18 (11-7)
Veszprém, 100 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.

VKKFT: SZÁSZ - Gyene 2, Tóth A. 2, Fazekas 1, Bugyáki 3, Éles B. 3, HÁRI 6. Csere: Anderlik (kapus), Füleki, Tóth M. 1, Szöllőskei 1 (1), SOMOGYI 2, Szmetán P. 1, Heiczinger, Kristóf 1, Priczel. Vezetőedző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 12, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 0/0.