A Veszprém kétgólos előnybe került

A Veszprém csapata 30-28-ra győzött a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

A vendégek közül Jamali Iman, a dán René Toft Hansen és a norvég Kent Robin Tönnesen hiányzott sérülés miatt. A hazaiaknál a házi gólkirály, a spanyol balátlövő Carlos Ruesga nem játszhatott, aki 2013 és 2015 között éppen a Veszprémet erősítette.

Némi meglepetésre jobban kezdtek a portugálok (3-0), mert pontosabban lőttek és hatékonyabban védekeztek. A veszprémiek két büntetőt is kihagytak, majd Manuel Strlek vezérletével fordítottak, ám erre egy újabb 3-0-s sorozattal reagált a Sporting. A hazaiaknál a szlovén Aljosa Cudic bravúrosan védett, magyar oldalon viszont Sterbik Árpádot lecserélték, és Mikler Roland állt a kapuba.

A BL csoportkörének alsó ágáról érkezett portugálok több látványos gólt dobtak távoli átlövésből, ennek köszönhetően a szünetben egy találattal vezettek.


Fotó: Vörös Dávid

A második felvonás elején ismét egyenlítettek a vendégek, ám egy 3-0-s sorozattal megint a felszabadultabban kézilabdázó, taktikusabb Sporting állt jobban. A 48. percben lendületbe került a Veszprém, és egy 6-1-es széria végén kettővel vezetett, és ezt nagy küzdelemben, Sterbik védéseinek is köszönhetően sikerült megtartania a hajrában.

A hazaiak legeredményesebb játékosa a román Valentin Ghionea, a Szeged korábbi légiósa volt hét góllal.

A veszprémi visszavágót jövő szombaton rendezik.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

David Davis: Gratulálok Hugo Canela mesternek, hatalmasat lépett előre a Sportinggal. Ma is egyértelmű volt, hogy jó kézilabdát játszanak, és hogy egy veszélyes csapat hazai pályán. Ezt mi is tudtuk. Nem kezdtünk jól, aztán minden sokkal nehezebb lett. Tudtunk volna cserélni, de szoros volt a találkozó. A lehető legjobban próbáltunk felkészülni a mai összecsapásra, most pedig lesz egy hetünk a második felvonásra készülni. Mielőtt ide jöttünk, azt mondtam, hogy győzni érkezünk, de ez még csak az első fele volt a párharcnak. Minden meccsünket meg akarjuk nyerni, és odaérni a Final4-ba, mint mindenki más. Kedden játszunk egy mérkőzést, aztán pedig már csak a szombatra fogunk koncentrálni. Ma sok problémánk volt, szinte mindennel. Gratulálok a Sportingnak, és a szurkolóiknak, akik remek hangulatot teremtettek. Jobbnak kell lennünk jövő szombaton.

Kentin Mahé: Megnyertük a meccset, ami jó, de nem lehetünk annyira elégedettek. Jó érzés idegenben győzni, de még a párharc második felét is szeretnénk behúzni. Számítottunk erre a hangulatra. Mindenki láthatja, hogy a portugál kézilabda emelkedik, ezt pedig jó látni. A Sporting egy remek együttes, így meggyűlt velük a bajunk. Azt gondolom, hogy megmutattuk a karakterünket, amiért nagyon büszke vagyok a társaimra. Így kielégítő a győzelem. Megyünk tovább, dolgozunk, dolgozunk, dolgozunk. Köszönjük a mai mérkőzést, remek volt a hangulat.

Hugo Canela: Először is gratulálok a Veszprémnek. Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen kaliberű csapatot láthattunk vendégül a csarnokunkban. Az is büszkévé tesz minket, hogy élvezték az itt létüket, és azt a hangulatot, amit a szurkolóink teremtettek. Gratulálok nekik a győzelemhez. Tudtuk, hogy egy lenyűgöző együttessel csapunk össze. Jól küzdöttünk, és szerintem sok problémát okoztunk a Veszprémnek. Kihagytunk pár ziccert a második félidőben, aztán pedig a Veszprém a rutinjával meg tudta nyerni a meccset. Büszke vagyok a csapatomra, betartották a taktikát, és csak pár dologban hibáztak. Bele mertek nézni a veszprémi játékosok szemébe. Ma harcosok voltak a srácok, és gratulálok nekik. Ma az álmainkat éljük, és továbbra is úgy gondoljuk, hogy lehet esélyünk. Minden erőnket beleadjuk a jövőheti munkába.

Luis Frade: Azt gondolom, hogy kemény meccs volt, és büszke lehetek a csapatra, hiszen a Veszprém egy hatalmas európai top csapat. Van még egy találkozó, nekünk pedig sok a dolgunk addig.

Eredmény, Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés:
Sporting CP (portugál)-Telekom Veszprém 28-30 (15-14)
A Veszprém gólszerzői: Nenadic 8, Nagy L. 5, Strlek, Ilic 3-3, Lékai, Mahé, Nilsson, Manaszkov 2-2, Gajic, Marguc, Blagotinsek 1-1