Papírforma vereség Tatabányán

A nagyobb játékerőt képviselő, feljutásra esélyes tatabányaiak nagyarányú, megérdemelt győzelmet arattak a Veszprém FC felett.

Vasárnap délután Tatabányán lépett pályára a veszprémi csapat. A vendégek két csatárral, Karakaival és Fintával álltak fel, míg a hazaiaknál ezúttal Dombai kapus kapott bizonyítási lehetőséget. A bakonyiakat hat lelkes, Queen's City Ultras tag is elkísérte, akik az egész mérkőzésen lelkesen bíztatták a csapatot, helyenként túlkiabálva a tatabányai B-közepet.

Az első kapura tartó lövést a 2. percben jegyezhettük fel, Kollár 25 méteres szabadrúgását hárította Dombai. Nem kellett sokat várni az első hazai helyzetre sem, egy perccel később egy jobb oldali szöglet után néhány centivel ment mellé egy csúsztatott fejes. Pár minutummal később Szalai indult meg a felezővonalnál, tisztán vezethette a labdát, majd 18 méterről lövésre szánta el magát, de próbálkozása pontatlannak bizonyult. A félidő további részében is a hazaiak akarata érvényesült, ők birtokolták többet a labdát.

A 17. percben szép kényszerítő után Hudec elé került a labda, húsz méterről leadott lövése azonban a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 26. percben góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kovács István adta be a labdát a tizenhatos bal sarkától, melyet az érkező Kocsis juttatott fejjel a veszprémi kapuba (1-0). Öt perccel később Kocsis megduplázhatta volna góljainak számát, de Szalai jobbról érkező beadását a kapu fölé fejelte. A 33. percben kis híján egyenlítettek a bakonyiak. Hudec remek beívelése után Finta fejelt közelről kapura, de Dombai bravúrral hárított. A félidő végén még egy tatabányai lehetőséget láthattak a nézők. Egy félpályán eladott labda után három a kettőben hozhatták Kiss Gábor kapujára a labdát, de Kocsis lövését Kollárnak a gólvonalról sikerült tisztáznia.

A második játékrészre a sok hibával játszó Szilágyi helyett, a sérüléséből felépült Garai Péter lépett pályára a vendégeknél. Az 50. percben azonban már ő sem akadályozhatta meg a hazaiak második gólját. Egy bal oldali beadás után Folmer fejelhetett tisztán kapura, a labda Kiss Gábor keze és lába között került a hálóba (2-0). Orbán Tamás azonnal cserére szánta el magát, Karakai és Sánta helyett Babik és Boromisza lépett pályára. A játék képe ennek ellenére sem változott, a veszprémiek rengeteg labdát adtak el saját térfelükön, míg a hazaiak továbbra is meddő mezőnyfölényben játszottak, bár támadójátékukban rendre hiba csúszott a befejezéseknél.

A 73. percben Hudec harminc méteres, ígéretes szabadrúgását kellett Dombainak hárítania. Öt perccel később Kocsis kapott remek labdát a leshatáron, betört a büntetőterületen belülre, majd a bal kapufa segítségével a hálóba lőtt (3-0). A 88. percben tovább növelhette volna előnyét a tatabányai gárda, de Farkas János ordító ziccerben mellé gurított. Sajnos, ami késik, nem múlik, mondhatták a veszprémi szurkolók. Az utolsó percben a csereként beállt Vass Norbert ugratta ki Farkast, aki előbb elhúzta a játékszert Kiss mellett, majd az alapvonalról befelé cselezett, és az üres kapuba helyezett (4-0).

A legnagyobb arányú vereségét szenvedte el az újonc az NB II-ben, a jó erőkből álló Tatabány FC otthonában. Ezen a mérkőzésen nem az eddig látott pontos játékot és harcos hozzáállást mutatta a Veszprém.

mérkőzéstükör

Herédi Attila: Tartottam a mérkőzéstől, mert láttam a Veszprémet játszani. Masszív csapat, aki jól megszervezi a védelmét. A győzelem záloga volt, hogy akaratban sokat hozzá tudtunk tenni a mérkőzéshez. Az első félidőben nehezebben találtuk meg a vendégek zárt védekezésének ellenszerét. Az első két gólunkat fejjel szereztük, ez azt bizonyítja, hogy a két csatárom ki tudta használni a legnagyobb erényét. Sokat kellett tennünk azért, hogy az ellenfelünk kissé hitehagyott lett a végére.

Orbán Tamás: Osztálykülönbség volt a két csapat között, mindentéren nagyon le vagyunk maradva a Tatabányától. A különbség reális, de sajnos több is lehetett volna. Ami a meccsen kívül bánt, az az, hogy a kis csapatokat a játékvezetők is sújtják apró, de ellenük meghozott ítéleteikkel. Hangsúlyozom, hogy nem emiatt szenvedtünk vereséget.

enternet-fc Tatabánya - veszprém fc 4:0 (1:0)

Tatabánya: Dombai - Almási, Bencze, Simkó, Köntös - Szalai (Kollár D. az 59.), Kovács, Farkas V. (Vass a 80.), Deme - Kocsis, Folmer (Farkas J. a 70.). Vezetőedző: Herédi Attila

Veszprém FC: Kiss - Grósz, Pálfi, Kollár Zs., Leitold - Szilágyi (Garai a 46.), Hudec, Sánta (Boromisza az 53.), Tatai - Finta, Karakai (Babik az 53.). Vezetőedző: Orbán Tamás

Gólszerzők: Kocsis a 26. és 78. perc, Folmer az 50. perc, Farkas J. a 90. perc.

Sárga lapok: Bencze, illetve Pálfi, Kollár Zs., Tatai, Boromisza.