Nehéz feladat a Veszprém FC előtt

Az NB2 középmezőnyében található Veszprém FC hétvégén a bajnokaspiráns, nagy múlttal rendelkező Tatabánya otthonában lép pályára.

Nem vagyunk könnyű helyzetben a hétvégi, budaörsi vereség következtében. Sajnos a csapat nem azt a teljesítményt nyújtotta, amit tud, illetve ami elvárható lenne. Az idegenben elszenvedett 2:1-es vereség önmagában nem tragédia, viszont a mutatott játék elgondolkodtató. Ebből kiindulva nagyon nagy változásnak kell történnie ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk Tatabányán. Láttuk a Tatabányát, nagyon erős csapat benyomását keltik, az osztály talán legerősebb együttese, ezért bravúr lenne a pontszerzés – mondta Garai Péter, a Veszprém FC ügyvezetője és középpályása.

Bátrabban kell játszanunk, bátrabb támadójátékot kell produkálnunk, sokkal harcosabban kell fellépnünk az ellenfél labdabirtoklásánál, ha ezekben tudunk javulni, akkor a pontszerzés sem elképzelhetetlen – folytatta Garai Péter.

Jurik Patrik, Nagy Károly és Kádár Balázs sérülés miatt, míg Fehér Kornél Budaörs ellen kapott piros lapja következtében nem léphet pályára Tatabányán. Jó hír viszont, hogy Varga Tamás mellett Garai Péter, Czvetkó József és Foki András is ott lehet a mérkőzésre utazó keretben.

Kevesen tudhatják, hogy a Tatabánya keretében egy veszprémi nevelésű játékos is megtalálható. Vass Norbert, 22 éves, posztja szerint középpályás, az MTK igazolt labdarúgója, aki kölcsönben szerepel a Tatabányánál. Eddig mind az öt idei bajnokin szerephez jutott csapatában, és 337 játékpercet kapott edzőjétől.

Az előző két fordulóban döntetlent játszottunk, ezért a Veszprém ellen mindenképpen be szeretnénk gyűjteni a három pontot. Az edzőnk látta játszani a veszprémieket, elmondása szerint nagyon védekező csapat, így elsősorban a támadásokra koncentrálunk, hogy fel tudjuk törni a védelmüket. Forgács András eltiltás, Megyesi László súlyos sérülés miatt nem léphet pályára nálunk, valamint Farkas Viktornak kisebb sérülése miatt kérdéses a játéka. A hétvégi összecsapás nekem egy presztízsmeccs lesz, mivel Veszprémből indult a pályafutásom, valamint a nyáron meg is kerestek, hogy nem-e játszanék újra otthon. Mindezek ellenére szeretném, ha vasárnap a Tatabánya kerülne ki győztesen az összecsapásból – nyilatkozta Vass Norbert. (Kép forrása: hu.wikipedia.org)

2010. szeptember 19. vasárnap, 16 óra: Enternet-Tatabánya FC - Veszprém FC