Megérdemelt veszprémi győzelem

A büntetőt is hibázó Veszprém FC kétgólos, megérdemelt győzelmet aratott a Kozármisleny elleni NB2-es összecsapáson.

A veszprémiek két idegenbeli mérkőzés után hazai környezetben léptek pályára a vendég Kozármisleny ellen. A két együttes ellentétes előjelekkel várhatta az összecsapást, mivel a hazaiak előző két találkozójukon vereséget szenvedtek, míg a vendégek az utóbbi három fordulóban kilenc pontot szereztek.

A Veszprém FC kapujában ezúttal a sérüléséből visszatért Varga Tamás kezdett. A hazaiak előtt adódott a mérkőzés első nagy lehetősége. A 7. percben a vendégek védője alászaladt egy beívelésnek, a labda Boromisza elé került, aki nagy helyzetben ballal a kapu mellé lőtt. A következő lehetőség is a VFC nevéhez fűződik, Kollár ígéretes szabadrúgását kellett Gőczének kitornásznia. A vendégek első helyzetére a 22. percig kellett várni, ekkor Koplárovics érkezett tisztán egy beadásra, de lövése a kapu felett hagyta el a játékteret. A 28. percben Grósz nagy bedobása után a lecsorgó játékszer Boromisza elé került, aki jobbról, jobb külsővel a kapufát találta telibe.

Az első félórában a hazaiak uralták a mérkőzést, a vendégek leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva. Egy kemény összecsapás után Kollár Zsolt maradt a földön, még megpróbálta folytatni a játékot, de nem ment, így Garai Péter léphetett pályára csereként. A félidő végén még egy veszprémi helyzetet jegyezhettünk fel. Sánta jobbról érkező szabadrúgását Fehér Kornél csúsztatta a kapufa segítségével Gőcze hálójába, de a partjelző lest intett, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A második játékrész első negyedórájában változott a játék képe, a vendégek átvették a mérkőzés irányítását, több szögletet is elvégezhettek, melyek rendre veszélyt jelentettek Varga Tamás kapujára. A 60. percben egy jobbról elvégzett szabadrúgás után Finta Zoltán csúsztatta meg a labdát, de Varga a helyén volt, és bravúrral fogta a fejest. Közben az Orbán Tamást helyettesítő Cseresznyés Péter két cserét is végrehajtott, Finta és Hudec helyett Karakai és Babik érkezett a pályára. A 68. percben hatalmas lehetőséget puskázott el a VFC. Történt ugyanis, hogy Sánta szép emelése után Leitold futott el a baloldalon, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol az érkező védő elkaszálta, sárga lap és büntető. A tizenegyest Sánta végezte el, de gyenge, középre helyezett lövését Gőcze könnyed szerrel ütötte ki.

A kihagyott büntető azonban nem törte meg a hazai együttest, akik tovább rohamozták a vendégek kapuját. A 73. percben megszerezte a vezetést a VFC. Sánta jobboldali szöglete után a tisztán érkező Leitold fejelte a labdát a hálóba (1-0). A kapott gól után mintha a kozármislenyi játékosok elvesztették volna a fejüket. Előbb Éles kapott reklamálásért egy percen belül két sárga lapot, így ő társainál előbb mehetett zuhanyozni, majd a mérkőzés végéig több durva szabálytalanságot is elkövettek. A 82. percben egy remek kiugratás után Tatai lőtt nem sokkal fölé. Egy minutummal később azonban már nem hibáztak a veszprémi csatárok. Kettő az egyben indultak meg Tataiék, majd Tatai remek cselek után Babikhoz passzolt, aki mesterien tekert a kapu hosszú alsó sarkába (2-0). Öt perccel a vége előtt Sánta ballábas lövése kerülte el kevéssel Gőcze kapuját. A hosszabbításban Karakai előtt adódott még egy helyzet, kis híján lemásolta az SZTK ellen szerzett gólját, de a cselek után ezúttal a kapus hárítani tudott.

A Veszprém FC harmadik hazai összecsapásán második győzelmét aratta, így jelenleg a 7. helyen várhatják a jövő hétvégi, Ferencváros II. elleni idegenbeli mérkőzést.

Veszprém fc - kozármisleny se 2:0 (0:0)

 Veszprém FC: Varga - Grósz, Pálfi, Fehér, Leitold – Kollár Zs. (Garai a 32. percben), Hudec (Babik a 65. percben), Sánta, Boromisza – Tatai, Finta P. (Karakai az 57. percben). Technikai vezető: Cseresznyés Péter

Kozármisleny: Gőcze – Kiss M., Finta Z., Éles, Tasselmájer – Kollega, Kovács T. (Nagy a 65. percben), Andruskó (Laurer a 73. percben), Tóth Z. – Koplárovics, Pavlovic (Laki a 39. percben). Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Leitold a 72. percben, Babik a 83. percben.

Sárga lapok: Grósz, Leitold, illetve Andruskó, Finta Z., Éles.

Kiállítva: Éles a 76. percben.