Egy híján negyven gólig jutott a Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként 39-24-re legyőzte szerdán a szlovén RK Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A Telekom Veszprém a szlovén bajnok Celjét látta vendégül a Bajnokok Ligájában. A piros-fekete hazaiak kezdték a találkozót és Yahia talált be először, de a Celje hamar egyenlített. Remek összjáték után Nilsson talált be, majd Strlek volt eredményes egy indítás után (4-1). A svéd beálló harmadik gólja után a szlovén edző időt kért (8. perc 6-2). A vendég együttesből főleg Marguc volt veszélyes. A félidő felénél Davis cserélt a belső posztokon és kezdett ellépni a Veszprém (13-7). Mindkét oldalon kemény volt a védekezés, de ennek ellenére láthattunk szép gólokat. A 23. percre két gyors góllal visszajött a Celje 5 gólra. Lauge kapott nagy ütést a fejére, Groselj pedig egyből piros lapot a tettéért. A hajrában a vendégek támadójátéka akadozott, ezt az Építők pedig megbüntette. A félidőre 7 gólos előnyt sikerült szerezni.


Fotó: Vörös Dávid/telekomveszprem.hu

A második félidő Borozan labdaszerzésével és góljával indult. Borozan bombagóljai és Marguc indításgólja után tízig számolt a hazai közönség (35. perc 23-13). Az első két hazai büntetőt Lauge értékesítette, amit újabb vendég időkérés követett. A Celje kapusa két ziccert is hárított, ezzel tartva a 10 gólos különbséget. Újabb 2 góllal a szlovén csapat visszakapaszkodott 8 gólra (44. perc 26-18). Moraes szerezte a hazai alakulat 30. gólját. A játékrész második felére kezdett nyílni az olló a két csapat között. A Celje elfáradt, a Veszprém sorra szerezte a könnyű gólokat. 8 perccel a vége előtt már 14 góllal ment az Építők (34-20). A végén már a közönségnek játszott a Veszprém. A mérkőzést magabiztosan, könnyedén nyerték a hazaiak.

Mérkőzéstükör
David Davis: Gratulálok a játékosaimnak. Nagyon erősek voltunk ma a védelemben, és ez volt a kulcs a győzelemhez. Az eredmény nem tükrözi hűen a pályán mutatott képet, mert ahogyan Tomaz Ocvirk is mondta, a Celje remekül védekezett. Mi meg tudtuk büntetni a hibáikat. Sok sikert nekik a szezon hátralévő részében. Igyekeztem az összes játékosnak időt adni a pályán, és szerencsére mindenki mindent bele is ad. Jó érzésekkel készülünk a jövőheti Barcelona elleni csoportrangadóra. Blagotinsek ma a védelem vezére volt nem csak ma, hanem egész szezonban. Remélem így tudja folytatni a többi meccsen is.
Blaz Blagotinsek: Először is gratulálok a csapatomnak, remek munkát végeztünk. A győzelem kulcsa a védekezés volt, sok labdát szereztünk, sok könnyű gólt lőttünk. A Celje ellen mindig különleges játszanom, mert ez a nevelő egyesületem. Jól éreztem ma magamat a pályán.
Tomaz Ocvirk: Gratulálok a Veszprémnek a megérdemelt győzelemhez. 15 góllal kaptunk ki, de mégis elégedett vagyok azzal az energiával, amit a játékosaim ma beletettek a védekezésbe. Nehéz dolguk volt ilyen magas és erős ellenfelekkel szemben. Amivel nem vagyok elégedett, az a támadás. Összesen 19 hibát ejtettünk, amiből rengeteg lerohanás gólt kaptunk. Az eddigi három Bajnokok Ligája meccsünkön is ugyan ez volt a probléma. Folytatjuk az edzéseket, hátha ki tudjuk javítani az ilyen hibákat, és sikerül magabiztosságot szereznünk támadásban.
Gal Marguc: Gratulálok a Veszprémnek a megérdemelt győzelemhez. Volt néhány pozitív része a meccsnek, főleg a védekezésünk. A Veszprém megmutatta, hogy miért ők az egyik legnagyobb favoritok. Azonnal megbüntették minden egyes hibánkat. Ma túl erősek voltak számunkra.

Telekom Veszprém – RK Celje Pivovarna Lasko 39:24 (18:11)
Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Manaskov 3, Yahia 3, Moraes 4, Nilsson 6, Markussen, Ligetvári, Marguc 4, Lauge 4 (2), Strlek 3, Blagotinsek 1, Nenadic 4, Maqueda, Lékai 2, Borozan 5
RK Celje Pivovarna Lasko: Ivic, Vujovic – Cvetko, Mazej, Marguc 7 (6), Sarac 2, Groselj, Poteko, Cepic 1, Kodrin, Horzen 2, Grebenc 2, Kljun 5, Leban 2, Novak 1, Nacinovic 2

Hétméteresek: 2/2 ill. 7/6
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc